Carolina HerreraRecenzijaCarolina Herrera CH Men

Hype kralj

Znate li ko je Jeremy Fragrance? U pitanje je simpatičan mladić iz Nemačke koji je danas najpopularniji youtuber za recenzije parfema. Iako ima i kvalitetnijih youtuber-a od njega, on je ubo tačno u centar – lep je, dobro obučen, dobar mu je engleski, a za recenzije je u početku uglavnom pitao atraktivne devojke. Tako je stekao slavu kao da je neko ko kad ode kući, čeka ga harem zgodnih devojaka, a momci redom slušaju njegove savete, šta je najbolje, koji parfem koristiti, kada i tako dalje. Koliko je uticajan, jasno govori i sama Fragrantica – pre nešto više od godinu dana, stavio je Montblanc Individuel na prvo mesto svoje Top liste i danima zaredom je najpopularnija stranica na Fragrantici bila stranica o tom parfemu. A evo kako je to uradio sa ovim parfemom za koji ću ovde uraditi recenziju:

 

Osnovni detalji

Godina: 2009

Note parfema: 

Gornje note: bergamot, limun, trava

Srednje note: šafran, muskatni orah, drvo, jasmin, ljubičica

Bazne note:  mahovina, ambra, vanila, koža, šećer, vetiver, sandalovina, jelenska koža, kašmir

Kategorija: Orijentalni začinski

Carolina Herrera CH MenPakovanje i boca

Ovo je jedan simpatičan dizajner. Klasična kutija, no malo više truda je uloženo u bocu.

Prednja strana boce je obložena navodno pravom kožom, a na njoj visi CH znak. Simpatično i efektno.

Sprejer baca dosta tečnosti, tako da je garantovana dobra trajnost parfema.

 

 

 

Carolina Herrera CH MenMiris

Šta je to što na Džeremijevom klipu izaziva toliko ushićenje kod Laure, ne bih znao reći. Tek, Carolina Herrera – CH Men je jedan moderan muški miris, gde se mešaju jaka slatkoća, sa po malo svežine i dosta sintetičkog drveta, tačnije tzv ISO E Super arome.

Otvara se parfem prilično sveže, ima tu i citrusa i trave. Klasika za neka stara vremena. No, ne ide to tako dugo i puno. Brzo se ubacuju srednje note, već posle 5 minuta. I to pre svih ledena kraljica – ljubičica, dosta sintetičkog drveta za koje bih rekao da je zadužen ISO E Super, i prstohvat muskatnog oraha. TADA. Pa to je to, kažu da je muskatni orah izuzetni afrodizijak. Još kad se uklopi sa šećerom, udara direkt u mozak 🙂

 

 

Carolina Herrera CH Men

ISO E Super je druga nota koja takođe ima pozitivno dejstvo kod suprotnog pola. Rekao bih da ga ovaj parfem ima obilato, jer gde god ga ima u većoj količini, ja sam sklon brzoj anosmiji ako stalno mirišem parfem – jednostavno, moj nos se brzo zasiti i ja parfem više ne osetim. Suštinski, radi se o sintetičkoj noti koja daje drveni osećaj (osećaj sličan kedru i drvu sandalovine), a koji se obilato koristi i u pratećoj kozmetici, a za koju se veruje da može pojačati parfem. Više o ovome, u nekoj drugoj temi.

Nakon jedno sat vremena od aplikacije, polako kreću bazne note, koža, šećer i vanila, praktično dijabetes u najavi. Srećom, trava i ledena svežina ljubičice sprečavaju mukotrpnu slatkoću, ali da je ima, ima je u velikoj količini. Koža je takođe moderna, umereno dozirana čak i pomešana sa finom jelenskom kožom da dodatno umanji težinu kakvu koža može da ima i učini ovaj parfem skroz savremenim.

Sve u svemu, vaga preteže debelo na slatku stranu, ali sreća pa su se poigrali sa tom svežinom da bude kao mali kontra teg, inače bi ovo bio veoma zagušljiv miris. Ovako, Carolina Herrera CH Men ostaje vrlo dobro ostvarenje za mlađe generacije.

Da li je hajp opravdan? Pa, po meni ne.

 

Carolina Herrera CH MenPerformanse

Performanse mog primerka su ludačke. Bez problema izvlači 12 sati i to sa izuzetno dobrom projekcijom. Kažu da su ga u međuvremenu oslabili,. Ne znam da li je to tako, ali ja bih rekao da parfem brzo izaziva anosmiju i tu se završava svaka priča po pitanju trajnosti i projekcije kod onog ko nosi parfem. Okolina će pak reći da ste se previše namirisali, tj da ste se okupali u parfemu. Tako da vodite računa o aplikaciji i prilikama kada ga nosite.

Komplimenti

Ovo je savremen miris, po savremenim kalupima. Komplimenti su više nego dobri, i ko to očekuje od parfema, ovde će i dobiti.

Prilike za nošenje

Uz pravilno doziranje, mogućnosti su velike. Ja ga ipak koristim isključivo za izlaske i tako neke prilike gde neću gušiti okolinu. Svakako, po meni je više miris za otvorene prostore, za kafe i tako neke prilike, a više ga vidim na mlađim muškarcima, jer mi je ova količina slatkoće nekako nedostojna ozbiljnosti koje godine nose.

Mane

Nema neke preterane koje bi vas sprečile da ga kupite. Ako se razmišljate o njemu, nećete pogrešiti. Mada, pre dve godine je izašao naslednik CH Prive, koji meni deluje zanimljivije zbog boozy alkoholnog efekta.

Оставите одговор