ChloeLouise TurnerNathalie Gracia-CettoRecenzijaChloe Love

Sećate li se Kosili šampona?

Chloe LoveDanas pričamo o jednom lepom prolećno-cvetnom, ali hladnom parfemu za koji se priča da se više ne proizvodi. Reč je o parfemu Chloe Love. Parfem je lansiran 2010. godine i imao je solidan uspeh. Iako se radi o cvetnom mirisu, nema u njemu puno slatkoće pa zato proizvodi podelu na dve grupe, ili ga vole ili ga mrze, nema sredine. Za mene je ovo pak više nego dobar parfem jer obiluje cvećem koje se javlja s proleća i samim tim mi budi pozitivne emocije. Dakle, slobodno bih mogao reći da je ovo proleće u boci, ili pak, moglo bi se reći i Uskrs u boci jer se u Grčkoj, na Kipru i u Libanu miris jorgovana vezuje za Uskrs pošto je to period kada jorgovan cveta.

Osnovni detalji

Godina: 2010

Parfimeri: Louise Turner, Nathalie Gracia-Cetto

Note parfema:

Gornje note: Cvet pomorandže, ružičasti biber

Srednje note: Iris, zumbul, heliotrop, jorgovan, glicinija

Donje note:Mošus, pirinač, puderaste note

Pakovanje i boca

Chloe LoveU pitanju je jedan klasični dizajnerski predstavnik. Kutija nežne boje, ali bi možda bolje bilo da su stavili neku ljubičastu boju jer je parfem nafilovan ljubičastim cvećem.

Bočica simpatična sa lepom idejom za čep koji je lančićem povezan za bocu. Simpatična bočica koja je po meni vredna kolekcionarstva, kao i sam parfem.

Sprejer skroz OK.

Miris

U otvaranju se oseti opasno jaka doza bibera, čak nekako nerealno i sintetično deluje prvih par sekundi kada alkohol iz parfema krene da isparava. Nakon nekog vremena se smiri ta žestina i onda se oseti samo biber. Nema tu ni malo cveta od pomorandže da malo zasladi ovo.

Chloe LovePet minuta kasnije, biber jenjava, i kreću srednje note koje su sve redom cvetovi ljubičasto do plave boje 🙂 Svakako bih rekao da je najdominantniji miks zumbula (slatko-zeleni osećaj) i svima poznatog jorgovana koga lično obožavam i podseća me na detinjstvo. Inače, zanimljiv je ovaj miks jer osim što su mirisno različiti, i ‘zdravstveno’ su različiti. Naime, zumbulovo ulje je prilično otrovno, dok je jorgovan s druge strane lekovit. Svakako, zanimljiva ideja parfimera koji ne znam da li su se vodili baš tom logikom. Sasvim sigurno nisu koristili prirodnu esenciju zumbula jer se u parfimerstvu koristi veštačka aroma zumbula. Ostaje čudno da nema velike doze heliotropa, jer bi on dao više na slatkoći. Ovako, parfem ostaje hladno i sveže cvetan, a meni čak i pomalo plastičan. No, ono na šta me ovaj parfem asocira u tom trenutku, to su sveže oprani i čisti beli čaršavi koji su se sušili na nekoj livadi. Verovatno jer mnogi omekšivači sadrže ovakvu kombinaciju aroma.

Nakon pola sata od nanošenja, parfem se menja i sada dobija na blagoj slatkoći i pomalo na baby puderu. To znači da se kombinacija puderastih nota, irisa i heliotropa polako probija. U ovom delu parfem mi je možda i najlepši jer ima i dovoljno cveća i umerenu dozu svežine i umerenu dozu pudera. Tada i imam blagu asocijaciju na Kosili šampon – blago sladak, ali nekako zeleno hladan i oštar uz neupitnu puderastu notu. Zanimljivo ostvarenje koje ljudi na ovim prostorima mogu ili da cene (ukoliko vole Kosili) ili da ga mrze 😀 Ponovo, mislim da sredine nema.

Konačno, sat vremena nakon nanošenja, parfem definitivno odlazi sve više u puder. Drugim rečima, od Kosili šampona, parfem se blago pretvara u Kosili puder. I to pretvaranje potraje par sati dok na koži konačno ne ostane pravi pravcati baby puder.

Performanse

Chloe LoveParfem traje sigurno 8 sati, ako ne i više, s tim što u startu ima odličnu projekciju, sigurno i na metar od osobe koja ga nosi. Nakon jedno dva sata, ipak je mnogo prijatniji i manje opterećujući jer je tada na dohvat ruku.

Prilike za nošenje

Nekako bih ovaj parfem vezao za hladne devojke (da ne kažem Nemice) 🙂 Nešto kao parfem za modernu ‘iron lady’ (Margaret Tačer). Iako ima tu dosta nota koje ja jako volim, ali parfem ima tu neku hladnoću koja neke može da odbije. Iz tog razloga, ovo je dobar izbor za proleće kad krene toplije vreme, kao i za ranu jesen.

Mane

Jedina mana je to što parfem donekle ima sličnu vibru kao Kosili šampon, pa ljudima na ovim prostorima može biti odbojno i neće znati da ga cene.

Оставите одговор