RecenzijaReminiscence

Kad Old Spice uparite sa par kapi Profumum Roma Acqua di Sale

Reminiscence Pour HommeNe znam zašto, tek mene ovaj parfem o kojem niko ne priča, poprilično podseti na legendardni unisex parfem od kuće Profumum Roma – Acqua di Sale. Italijan je primerak morskog mirisa, slan, jak i naperlitan, kako samo italijan može biti i sa pravom je najprodavaniji miris italijanske kuće. S druge strane, komentari za ovog francuza na internetu skoro da i ne postoje. Par komentara na Fragrantici i to dva od čoveka sa ovih prostora. Ni Basenotes nije izdašniji, pa ajde da ja pokušam da ga ‘obradim’.

Osnovni detalji

Godina: 1999

Note parfema

Gornje note: Lavanda, artemizija, limun, narandža

Srednje note: Geranijum, karanfilić, kardamom, biber

Donje note: Vetiver, pačuli, kedar, benzoin

Pakovanje i boca

Reminiscence Pour HommeŠto se kutije tiče, ovo je punokrvni dizajner. Dakle, ništa specijalno. S druge strane, boca je prepoznatljiva od ove kuće i prilično je dobro odrađena. Ipak je ovo kuća koja se bavi nakitom pre svega, pa onda parfemima.

Sprejer sasvim solidan i baca bez greške.

Miris

Reminiscence ima sasvim solidnu liniju parfema, ali su ipak više orijentisani na žensku liniju i to najviše na parfeme gde pačuli igra glavnu ulogu. I moram reći, to su uglavnom itekako kvalitetni parfemi, čak i muški primerak pačulija.

Gore izlistane note su preuzete sa Fragrantice. Moram reći da se ne bih složio sa notnom piramidom, no moguće da grešim.

Reminiscence Pour HommeU otvaranju ima malo lavande i pitke narandže. Sveže, muški, ali ništa wow ni spektakularno. Otvaranje je dugačko manje od 5 minuta i već tada se oseti reski geranijum i dobra količina bibera, pa i kardamoma. U ovoj fazi je parfem već prilično muški. U ovom delu se može reći da parfem poprima mirisnu notu karakterisničnu za Old Spice kupku/dezodorans. Nekome može biti to lepo, nekom ne, nekom starodmono, nekom opet u trendu.

Posle 20ak minuta, moram reći da se moj dojam razlikuje od onoga što je ispisano u notnoj piramidi. Na mojoj koži počinje da dominira neka slanoća koju prepoznajem u pomenumom Profumum Roma Acqua di Sale, samo ovde je blaža varijanta i manje štipa nos i manje se projektuje. Dakle, kao neka so pomešana sa morskim algama i malo kedrovine. Ipak je ovo parfem iz 90ih godina i teško je zamisliti da nema akvatične note. Kako vreme prolazi, so je sve dominantnija, a parfem sve više i više podseća na Acqua di Sale. Baš čudno.

Ne osetim ja tu ni pačuli ni benzoin. Nema tu ni malo slatkoće, već neka jako generička slanoća. Suštinski, nije loše, ali daleko od nekog kvaliteta je ovo. Nekog može sve ovo podsetiti na paprat iz Felce Azzuro kupki jer parfem ima taj neki šamponasti osećaj, ali to je verovatno uticaj geranijuma. Sve u svemu, solidan parfemčić koji svojom slanoćom čini zanimljivu opciju za tople prolećne i letnje dane.

Performanse

Na mojoj koži ovaj parfem izvuče solidnih 6-8 sati, uz dobru projekciju prva dva sata nakon čega se parfem povuče. Nije uz kožu, ali nije ni nešto preterano projektivan.

Prilike za nošenje

Kada dođe proleće, ovaj parfem deluje kao solidna opcija. Dovoljno dobra opcija da bude različit od mase drugih parfema. Deluje i kao dobra opcija za posao i kancelariju. Svakako, bićete u neku ruku jedinstveni i neko može pomisliti možda da imate Acqua di Sale, no razlika u performansama je značajna.

Komplimenti

Bilo ih je jer jednostavno, ima nešto u tim slanim parfemima što mami uzdahe. Verovatno je asocijacija na more toliko jaka da ljudi prosto čeznu za bilo čim što miriše dovoljno slano 🙂

Оставите одговор