Celine EllenaRecenzijaThe Different Company

Like a virgin, touched for the very first time

Pre nekog vremena, skoro već godinu dana, smo boravili na prezentaciji noviteta brenda The Different Company. Tada su predstavljena dva nova odlična parfema. Sećate se sigurno da je tada vlasnik brenda rekao da parfemi nemaju pol, što je jako zanimljiv pristup u teoriji, ali je pitanje šta praksa kaže. Danas predstavljamo jedan od njihovih najpopularnijih parfema – Pure eVe. Originalno, ovaj parfem se zvao Pure Virgin, ali možda zbog marketinga ili viška provokacije publike, promenio je ime u Pure eVe, ali je originalno ime nešto što itekako priliči ovom parfemu, pa da krenemo….

Osnovni podaci

Godina: 2011

Parfimer: Celine Ellena

Note parfema

Gornje note: Adelhidi

Srednje note: Lan, mimoza, ruža

Bazne note: Kedar, balzam, badem, slatke note, suvo voće

Grupa: Cvetni drveni mošusni

Pakovanje i boca

Ovo je svakako na nivou kvalitetnog niche izdanja. Lep beli kartonski ‘omot’ kroz koji prolazi kutija, isto bela. Ono što pada u oči odmah je zadnja strana ovog ‘omota’ na kojem stoji: Parfum, voyage, emotion…*, a onda opis *but not for everyone 🙂 Ako je ovaj natpis stajao i dok se parfem zvao Pure virgin, mašala 🙂 Provokacija bez presedana 🙂

Odlična prezentacija, bela kutija, sve belo, dakle asocijacija na nevinost je tu. U kutiji njihova prepoznatljiva boca, sa odličnim čepom. Tu je i mini levak za refil, kao i vrećica ako želite da upakujete parfem. Ako je sve belo, e vrećica koja verovatno služi za čuvanje bočice je crna 🙂 Tu je i objašnjenje kako se radi refil u par koraka.

Sprejer fenomenalan, na nivou sprejera koji se vide još samo kod Creed parfema, po pitanju raspršivanja. Pravi oblak je tu. Ono čega se sećam se prezentacije je i da brend koristi posebne, patentirane sprejere i cevčice, tako da na prvi pogled i ne vidite cevčicu u boci. Potrebno je da se debelo zagledate da je primetite, naravno kad je cevka u tečnosti 🙂

Miris

E sad, da li je Pure eVe ili Pure Virgin, ko će ga znati 🙂 Ja bih pre rekao da je ovo drugo. Ono što je bitno, ovo je EDP, ali mastan trag koji ostavlja na koži preko sat vremena, sugerisao bi da se radi o Extrait-u.

Iskren da budem aldehide jedva i da osećam ovde. Oni su nekako više vrišteći nego što imaju onaj prozračni svež prašak tip mirisa. Ujedaju za nos u sekundi, ali još brže nestanu. Bez i malo truda, gotovo odmah osećate nežnost i čistoću koju nosi mimoza potpomognuta još nečim slatkim. Na žalost, ne znam kako miriše cvet lana pa da mogu da kažem da je on tu primetan. Šta više, ovo je jedan od retkih parfema gde postoji cvet lana u kompoziciji (da se radi o zrnu, znao bih itekako, jer zrno ima miris ulja za podmazivanje mašina, a ovde to nije slučaj).

Dakle, već od prvog minuta miris ima i slatkoću i čistoću, pa čak i utisak pudera.

Nakon 5 minuta, parfem dobija formu koja je – prethodna slatkoća cveća, pa jaka doza badema, i još dodatna doza slatkoće. Sve to izgleda jako lepo, senzualno, nežno i krhko. Prva asocijacija je belo, belo i još belog. I Neven puder 🙂 Badem i te slatke note ovde dođu kao kolač gde je osnova marcipan a preko gomila šlaga sa ukusom i mirisom vanile.

Još kad priči dodate i čisti mošus, nema dalje, ovo je pravi pravcati puder. Ma definicija pudera. Tako nevino i čisto, a opet i tako senzualno.

Ako je otac JC Ellena ljubitelj oštrih muških parfema, i parfimer koji u ženskim parfemima voli da spaja nespojivo, onda je ćerka odlučila da nam podari nešto jednostavnije ali opet jednako provokativno. Nešto što će zagolicati maštu nevaljalima 🙂

Performanse

Ovo je jako trajan parfem, gura preko 8 sati bez problema. Ono što manjka je projekcija, ali ko to još očekuje od puderastog parfema. U krajnjem slučaju, ovo je parfem koji je po koncentraciji esencijalnih ulja gotovo sigurno na granici da bude Extrait pa se više veže za kožu, manje projektuje, ali ostavlja golem trag za vama.

Prilike za nošenje

Dame koje vole puderaste parfeme verujem da će se pronaći u ovom parfemu i da će ga nositi u svim prilikama. Za ostale, verujem da je ovo više parfem za svadbe i veselja. Ah da, pričam o damama. Po meni je ovo ipak parfem koji je daleko više na ženskoj strani i nikako ga ne vidim na muškarcu, ali to je moje mišljenje i nikad se ne zna.

 

Recenziju ovog parfema možete videti i kod Youtube vlogera Viktora:

 

Leave a Reply