Idole de Lubin je parfem koji će vas piratskim brodom punim buradima ruma odvesti do obala Zanzibara gde nomadska afrička plemena još uvek plove u drvenim čamcima i prinose žrtve svojim bogovima u verskim ritualima spaljujući razne biljke i smole.
Spiritualni obredi sa maskama poput zatvaraca ove bocice na prvi pogled izgledaju primitivno i mistično, ali Idole je veoma rafinisan i ugladjen parfem.

On dolazi iz kuće sa dugom tradicijom koja datira iz 18. veka kada su kreacije Pjer Fransoa Lubina bile zastupljene na Francuskom dvoru ili u spavaćoj sobi Ruskog cara i Britanskih plemića. Idole de Lubin nosi redni broj 466, koliko je parfema do tada proizvela ova parfemska kuća.

Parfemski „Jumanji“

Pitka aroma absoluta ruma prisutna u Idolovom otvaranju me je naprosto oduševila ili bolje reći omađijala kao plemenski vrač koji pleše na mojoj koži uz zvuke afrike koje proizvode udarci bubnjeva, a zajedno sa njim i ja padam dublje u trans pojavom zančinskih i drvenasto-dimastih voodoo akorda kojim doziva duhove svojih predaka odeven u zivotinsku kožu.

Ovaj slatkast, tropski, vatreni liker koji su domorocima doneli istraživači kada su kročili na tlo afrike, danas je promenjen u radionicama Lubina i sada nosi edp oznaku. Pri tome je gušća tecnost sipana u novu bočicu bez maske, a sa nestankom stare bočice nestao je i afrički duh koji ga je krasio, jer su sada rubovi parfema nesto više zaobljeni.
Buđenje iz vrelog afričkog sna tj. nestankom ovog parfema iz Lubinove ponude završilo se i moje putovanje u udaljenu nepoznatu zemlju okruzenu okeanom, iako bih voleo da ponovo bacim kockice i okrenem još jedan krug ovog parfemskog Jumanji-ja.

Оставите одговор