Thierry MuglerTop Note Show by Vlaxi

Thierry Mugler A*men Pure Havane je jedan od 3 najpopularnija flenkera Muglerove Pure linije. Pure Coffee je Topless verzija A*mena (da ne pomislite na gole ženske grudi na plaži, hoću da kažem da nedostaju gornje (Top) note iz A*men-a u vidu mente i popularne katranske note), Malt je pijana verzija orginala iz ’96, dok je kod Havane priča nešto udaljenija od prvobitne teorije, ali se i kod ovog parfema može izvesti ista Muglerova parfemska jednačina u vidu:

slatko+pačuli = A*men flenker

Pure Havane me asocira na aromatizovane kubanske cigare sa aromom višnje i vanile prelivene medom…

Havane je punija, zaokruženija, toplija, kremastija, orijentalnija, gušća i slađa verzija Pure Malt-a sa medom i vanilom, bez viski note i karamele. Oba parfema imaju veoma sličan Muglerov DNK, ali kao što postoje sličnosti, tako se i razlike mogu vrlo lako uočiti i zato ih posedujem oba u svojoj kolekciji.

Havane se otvara veoma slatko i gusto. Duvanska nota je interpretirana više kao svež list duvana i odaje „cherry cigar“ osećaj u vazduhu, pri čemu se parfem odmah usladi usled impregnirane velike količine meda i vanile. Fantomska nota višnje je prisutna gotovo sve vreme dok se parfem razvija na koži sa primesama čokoladnog akorda koji daje kakao. Moram da upozorim da je Havane izuzetno lepljiv, meden i topao parfem, na granici da postane pretežak svakom ko nije navikao na Muglerovu dozu slatkoće, i gotovo da dovodi do dijabetesne kome ukoliko se predozira sa aplikacijom.

Kao veliki Muglerov fan želim da potvrdim da je optužba da je Havane ustvari Tom Ford Tobacco Vanille za nas siromašne delimično tačna, iako ova dva parfema ne mirišu ni priblizno isto.
I da, duvan nije u prvom planu, već slatkoća…
Međutim Havane je parfem koji nosi u sebi ogromnu harizmu, jer bočica samo što ne oživi i ne progovori sa moje police!
Ja ga obožavam zajedno sa Pure Maltom i to su moja dva najdraža parfema koja sam koristio tokom predhodnih 5 godina.
Kada biste me pitali da biram između njih to bi bilo kao da pitate roditelja da bira izmedu svoja dva deteta…
To su moja dva poroka, viski i cigarete, iako ne pijem i ne pušim…

Оставите одговор