Top ListeTop ListsTop Note Show by VlaxiTop Note Show by Vlaxi

Dobrodošli na prvu Top listu Top Note parfemskog magazina. Na internetu postoji veliki broj parfemskih top listi različitih tematika, međutim prva lista koju sam poželeo da sastavim ne predstavlja listu najboljih parfema ikad, niti listu parfema za koje najćešće dobijam komplimente. Moja zamisao je da sastavim listu od pet parfema, dakle prvu petorku koju nosim najviše, ne samo ove prolećne sezone, već mnogo duže i nalaziće se još dugi niz godina kao prvi pikovu u rotaciji. Našao sam svoj idealni tim, kada je u pitanju prolećni sastav.

Iako je toplije vreme u narednom periodu zagarantovano, ova solidna postavka ima svoju upotrebu kada su umereno hladni dani u pitanju, sa temperaturama do nekih 20-tak stepeni.

5. Dior Fahrenheit

Kao jedan od parfemskih veterana, dugo se nalazi u mojoj postavi. Za njegov ozonsko-zeleni, biljni i kožni vajb najidealnije vreme predstavljaju kišni dani, kada Fahrenheit pokazuje svoje najbolje segmente.

 

4. Bottega Veneta pour Homme Extreme

Već dve sezone Bottega je najčešće nošen parfem u mojoj rotaciji i smatram ga najboljim dizajnerskim izdanjem u proteklih nekoliko godina, pogotovo kada su kožni parfemi u pitanju. Manje gruba nego u Fahrenheitu, ali distinktivna kožna nota pomešana je sa mirisom borovine i kleke, koji me podseća na Džin, sa oštrim drvenkastim notama na podlozi najfinije italijanske kože.

 

3. Chanel Allure Homme Edition Blanche EDP

Od kada je Edition Blanche preveden iz EDT concentree u EDP koncentraciju reformulacijom, postao je još bolji i superiorniji parfem, iako i za staru varijantu smatram da je bila perfektno odrađena. Miriše na limun, ali ne previše kiseo, taman po mom ukusu, na bazi lagane vanile i sandalovine, pri čemu je muževno začinjen i upotpunosti zaslužuje ime Allure (zavodnik).

 

2. Maison Francis Kurkdjian Lumiere Noire pour Homme

Smatram da je Lumiere Noir jedan od najkvalitetnijih MFK parfema iz ove poznate niche kuće. Takođe predstavlja jedan od najmuževnije izvedenih parfema na temu ruže, sa primesama zelenih nota koja mene podsećaju na pelin sa umereno začinjenim pačulijem, koji odlično upotpunjuje naizgled laganu, ali vrlo kompleksnu kompoziciju. Zaista miriše vrlo prirodno i realistično, gotovo kao prava stabljika tek ubrane ruže uz primese zelenih tonova koji stvaraju savršen kontrast.

 

1. Amouage Reflection Man

Zvuči kao kliše da se jedan Amouage nalazi na mestu broj 1 neke top liste, ali kada je Reflection Man u pitanju, govorimo o parfemu vrhunskih mirisnih kvaliteta, posebno kada su Omanske varijante u pitanju (ko ih je pomirisao zna o čemu govorim) sa njihovim izraženijim drvenkasto-voštanim, slatkastim mirisom jasmina, sandolovine, ruzmarina, korena irisa sa ljutkastim začinima u gornjim notama. Savršen parfem za otmenije prilike, sa perfektno izbalansiranim kontrastom svežih, začinskih, cvetnih i drvenkastih nota.

 

 

Оставите одговор