Top ListeUputstva

Kraj godine se bliži, polako se spremaju pokloni za najmilije i najdraže za Novu godinu i Božić. U inostranstvu (pre svega u Americi), prva udarna kupovina pada nakon dana zahvalnosti na tzv. Crni Petak (Black Friday). Nakon toga sledi decembar kada kreće poneka rasprodaja, pa januar kada slede totalne rasprodaje.

Izvor: DailyMail

Ako je sudeći po Daily Mail sajtu i online prodavcu Escentual, ove godine su pojeli skakavci. Naime, britanski prodavac tvrdi kako su ove godine na njihovom sajtu najtraženija stara izdanja, a među njima ima čak i pravih klasika, i puno parfema iz 80ih i 90ih. Šta više, kažu da su i parfemi koji su bili popularni davnih 50ih ponovo u modi (npr Shalimar).

Dole je data lista 10 parfema za koje prodavac Escentual tvrdi da će biti najprodavaniji tokom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika. Dame, koj bi parfem vi želele da dobijete na poklon tokom predstojećih praznika?  Da li bi volele da obnovite svoju mirisnu garderobu? Muškarci, evo par predloga parfema koji će po analizama britanskih prodavaca biti popularni kao pokloni.

 

Angel Mugler za žene

Thierry Mugler – Angel

Gurmanski ubica izašao davne 1992. godine, a i danas visoko kotiran po pitanju popularnosti. Ovo je sad već legendarni pačuli, sa tonom čokolade, karamele, slatkoće, voća,… Ne može da omane, osim ako osoba kojoj poklanjate više voli diskretne parfeme. Muški parnjak ovog megahita smo detaljno pregledali.

L'eau d'Issey Issey Miyake za žene

Issey Miyake – L’Eau d’Issey

Još jedan primerak berićetne 1992. godine. ‘Čist kao izvorska voda’, i još jedan primer čistih vodenih parfema iz 90ih, sa dozom kalona i dosta cveća. Prozračan miris za topliji period godine.

Daisy Marc Jacobs za žene

Marc Jacobs – Daisy

Proletnji miris sa dominantno svežim i ledenim notama ljubičice, malo voćkica, belog cveća za eleganciju, a na bazi od mošusa.

Alien Mugler za žene

Thierry Mugler – Alien

Još jedan mega hit u produkciji Muglera. Parfem koji se iznova i iznova pojavljuje u svim listama, a ne treba se čuditi jer je stvarno jedinstven i za sva vremena. Fin i jak miks jasmina i ambre.

Obsession Calvin Klein za žene

Calvin Klein – Obsession

Parfem iz davnih 80ih, tačnije iz 1985. godine, i danas je popularan zimski parfem. Dosta začina, cimeta u kombinaciji sa ambrom i tamjanom, prava bomba, i to povoljna po ceni.

Dior – J’Adore

Još jedan parfem koje dame obožavaju, miks uglavnom belog cveća i voća nikada ne može da omane i da ne bude ženstven.

Chanel No 5 Chanel za žene

Chanel – No 5

Još jedna vanvremenska bomba. Što bi neki rekli ‘parfem nije parfem ako nije Chanel No 5’. Danas pomalo retro, ali i dalje voljen i must have u svakoj ozbiljnoj parfemskoj kolekciji. Muškarci, ako kupujete parfem svojim majkama, ne tražite dalje, one će znati da cene kvalitet.

Lady Million Paco Rabanne za žene

Paco Rabanne – Lady Million

Ženska verzija megahita. Med, malina, belo cveće na bazi od pačulija i ambre, sladak, nekima možda i presladak, ali svakako dovoljno elegantan zbog belog cveća.

Si Giorgio Armani za žene

Giorgio Armani – Si

Uz Lady Million i YSL, relativni novajlija na listi, izašao 2013. i od tada ima brojne obožavateljke. Vole ga mnogi, a kažu muškarci na damama još više. Puderast, sladak, ali i nežan.

Black Opium Yves Saint Laurent za žene

YSL – Black Opium

Puno para za reklamu, na udarnim mestima u robnim kućama vani, sigurno su uspeli u tome da vas ubede da je lep parfem. A muškarci vole i ovaj parfem, jer kažu vanila na ženi otvara sva vrata kod muškarca. A ovde je ima, pravi miris za doterane moderne barbike 🙂

 

Pratite nas, jer uskoro na našoj Facebook stranici startuje veliko novogodišnje nagrađivanje u kome ćemo poklanjati neke od gore navedenih parfema. 

Оставите одговор