Top Liste

Dolazi nam zima i vreme je da se navede lista deset muških dizajnerskih parfema koji se mogu nositi ove zime. Svakako, stoji ona stara, lista je subjektivna i može se dodati još xyz parfema. Važno je znati da je zimi koža suvlja, nosimo više odeće, pa samim tim parfemi moraju biti jači, gušći i opojniji.

Dior Homme Intense 2011 Christian Dior za muškarceDior Homme Intense

Ovaj megapopularni parfem među muškom populacijom je igra na oštrici žileta. Odličan parfem, ali može imati strahoviti polarizujući efekat. S jedne strane, miriše odlično iz daljine i ima jaku projekciju. S druge strane, ovo je miris ženske torbe krcate šminkom i možete dobiti negativne komentare – drugim rečima, mogući su komentari da mirišete feminizirano 🙂

 

A*Men Pure Havane Mugler za muškarceMugler A*Men Pure Havane

Med, duvan, vanila, kakao, njihov legendarni pačuli. Miris za uživanje koji mene neodoljivo podseća na neke kreme za sunčanje, tako da pored topline koju daje ovaj parfem, tu je i asocijacija na prethodno (ili buduće) leto i more. Definitivno miris za opuštanje i uživanje u hladnim zimskim noćima. Pogledajte Vlaxijevu recenziju ovog izdanja.

 

Fahrenheit Absolute Christian Dior za muškarceDior Fahrenheit Absolute

Ako uspete da nađete ovu verziju Fahrenheita, obavezno je bar probajte. DNK legende je tu, ali je ovo daleko mračniji, zadimljeni parfem sa dosta smola i oud-om. Parfem odlične projekcije, ali umerenog trajanja. Svakako dobro radi na otvorenom prostoru.

 

Prada Amber Pour Homme Intense Prada za muškarcePrada Amber Pour Homme Intense

Prada se odlikuje time da njeni parfemi uglavnom imaju čistu blago sapunastu notu. I ovaj parfem ima tu odliku. Ovo je gušća i tamnija verzija originalnog Amber Pour Homme koji je tako reći čist sapun/omekšivač. Dosta smola, puno ambre i pačulija. Vrhunska elegancija za svečanije prilike zimi. Ukoliko vam pak smeta ta sapunasta nota, obratite pažnju na Tom Ford Noir EDP koji je jako sličan ovom parfemu, ali za razliku od sapunastog štiha, Tom Ford ima više puderast štih.

 

Bvlgari Man In Black Bvlgari za muškarceBvlgari Man in Black

Parfem koji prati trend slatkih začinskih boozy parfema koji je začeo Spicebomb. Ono što je odlika Bvlgari parfema je manje sintetički osećaj i manja napadnost od Spicebomb-a. Ako vam treba parfem za klub, onda idite sa opcijom VR Spicebomb. U suprotnom, ako idete na kartu da dama treba da oseti parfem tek kad vam se približi, Bvlgari je odlična opcija. Opcija sa malo više hrabrosti je verzija Man in Black Orient koja ima sličnu notu, ali je parfimer imao veću slobodu i napravio je parfem koji je gotovo u niche kategoriji.

 

Armani Code Profumo Giorgio Armani za muškarceArmani Code Profumo

Običan Code, ili Ultimate ili ovaj Profumo, sasvim je sve jedno. Ultimate i Profumo su slatki sirupasti parfemi što je praktično odlika današnjih metroseksualnih parfema 🙂 Običan Armani Code je manje sladak i više muževniji od ova dva, pa imate izbor u varijaciji. Svakako parfemi koji dame vole na muškarcima i komplimenti su zagarantovani.

 

Uomo Salvatore Ferragamo Salvatore Ferragamo za muškarceSalvatore Ferragamo Uomo

Ko još ne voli tiramisu? Ovo je miris tog kolača – kafa, maskarpone sir, uz dodatak drugih i slatkih i svežih nota. Parfem jednostavno vrišti, skida malter sa zidova (za žensku odeću ne znam), pa iz tog razloga koristite ovaj potentni đus samo za clubbing. Mix svežeg i slatkog, deluje čak i neprirodno i sintetično, ali svakako zanimljivo mlađim generacijama.

 

The One for Men Eau de Parfum Dolce&Gabbana za muškarceDolce & Gabbana The one

Jednom kad ste pokupili broj devojke u klubu pomoću šamarajućeg Salvatore Ferragamo Uomo, na redu je i prvi dejt. Kafa, čaj, vino, bioskop, pozorište, šta već, ali obavezno nešto maznije i slabijeg intenziteta. The One je tu odličan izbor. Parfem koji je tako privlačan, bilo u EDT ili EDP verziji, jednostavno je odličan izbor. Slatke note duvana i ambre, sa malo svežine đumbira izmamiće kompliment čak iako vam je priča loša 🙂

 

London for Men Burberry za muškarceBurberry London

A kad dođe doček nove godine i kad treba da se osećate praznično, nema boljeg izbora od Burberry London. Dobijate bocu obmotanu prepoznatljivom Burberry tkaninom, a parfem je vrhunski miks duvana, kože, cimeta i ostalih začina.

 

Individuel Montblanc za muškarceMont Blanc Individuel

Konačno, ako vam treba nešto neutralnije a privlačno, tu je Mont Blanc Individuel. Parfem koji neodoljivo liči na Creed Original Santal (tačnije, obrnuto jer se Mont Blanc prvi pojavio) i koji se ponaša kao pripitomljen Joop Homme. Malina, vanila, začini, odličan miks svežih i slatkih nota. Kome treba nešto jače i dominirajuće, onda neka pređe na Joop Homme.

 

1 коментар

  1. Ciao! Moj omiljeni i nikad prezzaljeni parfem je Armani emporio white! Da li znass zassto se neki parfemi povlacce iz proizvodnje (kao ovaj moj omiljeni) i da li se dessava da se u nekom momentu obnovi njihova proizvodnja? Hvala najlepsse!

Оставите одговор