Top Liste

Parfemski izazovi…

…iako nisam ljubitelj tih parfemskih izazova, ovaj put ću odgovoriti na izazov koji je pokrenuo Viktor (Eau de Viktor) na svom Youtube kanalu. Ako niste videli izazov do sada, možete ga pogledati ovde:

Dakle, da sumiramo, izazov je da se navede 10 dizajnerskih parfema, ali tako da bude maksimalno jedan parfem iz kuće. Dakle, nema listanja 10 Chanel ili Dior parfema 🙂

Pa da krenemo

Nemo Cacharel za muškarceCacharel Nemo

Ovaj kožni parfem je bez granica. Jedini koji može u toj kategoriji da mu parira je još jedan diskontinuirani parfem Viktor&Rolf Antidote. Tako da je ovde neka nerešena kategorija.

 

 

Allure Homme Sport Eau Extreme Chanel za muškarceChanel Allure Homme Sport Eau Extreme

Ruku na srce, najlepša verzija iz ove serije mi je originalni Allure za koji me vežu lepe uspomene, ali ovu sportsku varijantu bih danas stavio ispred jer je original izbledeo reformulacijama. Svakako, mrtva je trka i sa Egoiste parfemom ove čuvene kuće. Odličan parfem koji ne radi jedino u vrelim letnjim danima.

 

 

Aqua Fahrenheit Christian Dior za muškarceDior Aqua Fahrenheit

Verzija koje više nema, a koja je meni najviše legla. Prozračna, letnja verzija, ali tako jaka i prodorna. Šteta što ga više nema jer naslednih sa obrnutim imenom je više citrusni parfem i ima manje originalnog Fahrenheit DNK-a.

 

 

 

The One for Men Eau de Parfum Dolce&Gabbana za muškarceDolce & Gabbana The One koja god verzija

Ovde se slažem sa Viktorom, s tim što bih ja rekao da bilo koja verzija ovog parfema je odlična verzija za dejt i intimne trenutke. Komplimenti uvek padaju. Šteta što nikad nije bio dovoljno jak, ali možda je u tome i čar

 

 

 

Heritage Eau de Parfum Guerlain za muškarceGuerlain Heritage

Ovde je možda i najteži izbor jer ova kuća nema šta nema od dobrih parfema. Ovaj bih pak izdvojio kao izrazito muževni parfem što je prava retkost ovih dana. Parfem koji neodoljivo podseća na kvalitetne i guste losione nakon brijanja. Zaista šteta što parfem nikad nije imao tu popularnost, ali možda je za to kriv sam Guerlain koji ima čudnu logiku za ovaj parfem da ga ne nudi na svim tržištima. Zamena za ovaj parfem bi bio Habit Rouge Dress Code.

 

 

Voyage d'Hermes Parfum Hermès za žene i muÅ¡karceHermes Voyage d’Hermes

Hermes takođe ima jako velik izbor kvalitetnih parfema. Meni Terre d’Hermes nikada nije radio, ali zato začinsko citrusno putovanje koje ovaj parfem nudi svakako predstavlja nešto sasvim drugačije od standardne ponude. Uz to, ova EDP verzija traje poprilično dobro. Zamena bi bila Bel Ami, ali to je već druga kategorija parfema.

 

 

Encre Noire Sport Lalique za muškarceLalique Encre Noire Sport

I dok svi pričaju o originalu, ova tzv Sport verzija je nešto što meni mnogo više leži. Meni je ovo kvalitetan kancelarijski vetiver, rame uz rame sa Tom Ford Grey Vetiver a pri tom jeftiniji.

 

 

A*Men Pure Malt Creation Mugler za muškarceMugler A*Men Pure Malt

Ovo je meni ako ne najbolji parfem koji postoji, onda sigurno jedan od najboljih. Jednostavno, ovaj parfem je moja droga. Mami da ga mirišem iznova i iznova, da spuštam nos na mesto aplikacije svakih par minuta i tako ceo dan. Jednostavno, taj boozy alkoholni efekat je vrhunski odrađen.

 

 

Prada Amber Pour Homme Intense Prada za muškarcePrada Amber Pour Homme Intense

Viktor je predložio Tom Ford Noir EDP, ali meni puder tog parfema jednostavno ne odgovara. S druge strane, Prada ima taj sapunasti pečat u svojim parfemima i to je nešto što daje eleganciju i čistoću. Upareno sa ambrom i pačulijem, ovo je vrhunsko izdanje koje me takođe vezuje za lepa sećanja.

 

 

Clinique Happy Clinique za muškarceClinique Happy

Leto uglavnom niko od ljubitelja parfema ne voli jer se tada uglavnom koriste citrusni i lagani parfemi koji su uglavnom jednolični i dosadni i ništa ih ne izdvaja iz gomile. Ako ne želite da potrošite velike novce na nešto poput Xerjoff-a, onda potrošite 20ak evra na bilo kom aerodromu i pazarite ovog mališana i uživajte u 3-4 sata citrusne čarolije, a pri tom izmamite nenormalnu količinu komentara. Jednostavno, ovaj parfem ima nešto što kod dama izaziva osmeh i lepe komentare. Niko to ne bi očekivao od ovog jeftinog parfema koji je uvek, ali uvek na popustu na svakom mogućem aerodromu.

Оставите одговор