Vesti

NOVO: Chopard – Haute Parfumerie Collection

Francuska kuća Chopard, rešila je kao i mnoge kuće da krene sopstvenim putem i da izda ekskluzivnu kolekciju. Nakon raskida ugovora sa Coty, ova kuća je rešila da sama preuzme stvari u svoje ruke i pokrenula je kolekciju Haute Parfumerie sa četiri nova mirisa: Magnolia au Vétiver d’Haïti, Vétiver d’Haïti au Thé Vert, Vanille de Madagascar, Néroli à la Cardamome du Guatemala. Kolekcija je inspirisana „Gardens of the Tropics“.

„Naše Haute Parfumerie kreacije predstavljaju novo poglavlje u Chopardovom putu prema održivom luksuzu. Srž ovog luksuza je filozofija koja postavlja etiku u srce estetike. Zadovoljstvo nam je predstaviti našu novu kolekciju, koja posebno predstavja tri prirodna sastojka iz programa Firmenich NATURALS TOGETHER ™ za odgovorno prikupljanje prirodnih sastojaka.“

 

Magnolia au Vétiver d’Haïti – miris je razvila parfimer Nathalie Lorson. „Cvetni miris magnolije je pomešan sa delikatnom notom vetivera sa Haitija da stvori miris koji izražava iznenađujuću složenost.“ Ostale note uključuju list ljubičice, ružičasti biber, amber, belo drvo i sandalovo drvo.

 

Vanille de Madagascar – miris je razvila parfimer Nathalie Lorson. „U srcu ovog mirisa najčistija vanila iz Madagaskara izaziva note čokolade, burbona i karamele, stvarajući uzbudljivu hipnotičku senzaciju.“ Dodatne note uključuju bergamot, čaj matcha, cvet narandže, kedar i vetiver.

 

Vétiver d’Haïti au Thé Vert – miris je razvio parfimer Alberto Morillas. „Izrađen oko najčistijeg vetivera iz izvora sa održivog uzgoja, ovaj miris kombinuje tople note zelenog čaja koje pružaju ugodan, a ipak osvežavajući miris koji pali maštu.“ Dodatne note uključuju amber, kedar i mošus.

 

Néroli à la Cardamome du Guatemala – miris je razvila parfimer Nathalie Lorson. „Citrusna svežina nerolija je u kontrastu sa srcem od začinskog lardamoma, probudiće čula u delikatnoj igri senzualnih kontrasta.“ Dodatne note uključuju mandarinu, seme ambrete i belo drvo.

 

Na žalost, nekada su parfemi ove kuće bili prilično jeftini s obzirom na to šta pružaju. Ova kolekcija će cenom biti oko 200e za 100ml.

Leave a Reply