Parfemdzija

Pozdrav svima i dobro došli na moje malo online mesto o parfemima.

Moje ime je Miloš, a na najpoznatijem domaćem sajtu o parfemima www.punmiris.com možete me lako pronaći. Na ovom mestu želim da dam svoja viđenja i iskustva iz parfemskog sveta u kojem sam poslednjih nekoliko godina, nekad manje, a nekad više aktivan. Trudiću se da ne filozofiram previše, pa očekujte uglavnom dobro struktuiran sadržaj, sa dosta detalja i tehnikalija. Trudiću se da ovde bude i pun pregled parfema (na osnovu pravog korišćenja iz boce), i kratak uvid i osvrt na nove parfeme (na osnovu semplova), a takođe biće i raznih vesti iz parfemskog sveta. Takođe, pokušaću ovde i da prenesem svoje greške koje sam pravio pri formiranju svoje kolekcije, i nadam se tako olakšati i uštedeti novac i vreme mnogima 🙂

Kako sam ušao u svet parfema? Verovatno kao i mnogi, lagano i neprimetno. Od malena smo okruženi raznim mirisima, a verovatno najveći uticaj imala je okolina, prijatelji, kolege, ali i mamin Chanel No 5. Još pre nekih dvadesetak godina sam krišom koristio par parfema od starijeg brata. Vremenom, kako sam se finansijski osamostavljivao, uspevao sam i sebi da priuštim parfeme. No, kako je to vremenom postala i pasija i ponekad nekontrolisani hobi, kolekcija je rasla i rasla kako to i ume da bude čim imate više od jednog parfema u kolekciji. Danas je ta kolekcija na nekih ~300 parfema.

NAPOMENA: Sebe ne smatram ekspertom niti prevelikim znalcem, niti tvrdim da sam lično ‘mr Nos’ školovan u Grasu i Parizu, kao mnogi što se predstavljaju danas, a koji svoje znanje i recenzije zasnivaju na baratanju semplićima i 2-3 pročitane knjige. Ja sam samo kolekcionar i hobista sa dugogodišnjim iskustvom – kolekcijom od preko 300 različitih parfema, preko 500 semplova i dekanata, i još stotine pomirisanih parfema, što u parfimerijama što na raznim druženjima sa prijateljima koji su u ovom hobiju. Ako nekome mogu da pomognem, rado ću to učiniti. Ako pogrešim, ne zamerajte jer ljudski je pogrešiti i priznati grešku.

 

Hvala na čitanju i navratite kad god želite da uplovite u svet mirisa.

 

PS: Ukoliko želite da doprinesete ovom blogu i učinite ga da bude jedan dovoljno ozbiljan izvor informacijama o parfemima i mirisima, slobodno me kontaktirajte.

 

 

Pratite nas na Facebook-u:

[efb_likebox fanpage_url=“parfemdzija“ box_width=““ box_height=““ locale=“en_US“ responsive=“0″ show_faces=“1″ show_stream=“1″ hide_cover=“0″ small_header=“0″ hide_cta=“0″ animate_effect=“fadeIn“ ]