Anne FlipoDominique RopionLancomeOlivier PolgeRecenzijaLancome LVEB

Život je lep

Lancome LVEBNe znam zašto, ali mene će ‘Život je lep‘ uvek asocirati na briljantni italijanski film ‘La Vita e Bella‘ sa fenomenalnim Robertom Beninjijem u glavnoj ulozi. No, ovde je mala igra reči, tj jezika, u pitanju, pa se radi o francuskom ‘La Vie est Belle‘. Parfem koji je prototip modernog ženskog parfema i koji od svog pojavljivanja pa do danas predstavlja najpopularniji miris na ovim prostorima, a sigurno i šire. Jednom kada ste probali ovaj parfem, probali ste gotovo 80% ženskih dizajnerskih parfema koji su se pojavili u poslednjih par godina. Istovremeno i toliko dobar i toliko moćan, a opet jedinstven. Reč je o megahitu Lancome-a koji je za potrebe ovog parfema odabrao ‘odbeglu mladu’ Džuliju Roberts kao glavnog promotera parfema. Kad imate oskarovku i dobar parfem, puno novca za reklamu, megahit je zagarantovan. Jedini parfem koji ovu šećernu bombu može da poremeti donekle je meni prirodnije izvedeni Guerlain Mon Guerlain.

Osnovni detalji

Godina: 2012

Note parfema:

Gornje note: Crna ribizla, kruška

Srednje note: Iris, jasmin, cvet pomorandže

Donje note: Pačuli, tonka, vanila, praline

Parfimeri: Olivier Polge, Dominique Ropion, Anne Flipo

Grupa: Cvetni voćni gurmanski

Pakovanje i boca

Lancome LVEBKutija je standardna dizajnerska kutija, ali je boca fantastična. Kažu da je u pitanju redizajnirana Lancome boca iz 1949. godine. Pogled na bocu i boju tečnosti mi se nekako savršeno uklapa u lik nežne Džulije Roberts. Prilično masivna boca, sa dosta stakla u dnu, a deo u kojem je sam parfem deluje nekako nesrazmerno manji, kao da je u pitanju neki eliksir. I to roze boje. I da, jeste u pitanju eliksir koji razara i pokorava dominantno celu okolinu. Ovo mu dođe kao onaj eliksir koji Asterix popije i pobaca čitavu rimsku legiju. Lancome La Vie est Belle pobaca celu masu u okolini bez problema.

Da stvar bude još simpatičnija, tu je i mašnica oko sprejera da zavara da pomislite da je ovo nežan parfem za povučene dame.

Sprejer dobar i baca dovoljnu količinu tečnosti.

Miris

Malo je glupo da ja kao muško opisujem trenutno najpopularniji ženski parfem, no red je da se uradi recenzija najpopularnijeg ženskog parfema današnjice.

Prvi put sam se susreo sa ovim parfemom godinu dana nakon pojavljivanja i to na beogradskom aerodromu. Išli smo na godišnji odmor sa društvom na Rodos. Kako drugačije ubiti vreme čekajući na ukrcavanje nego blejom u free shop-u. Bilo je negde oko 14h, pakleni i sparni julski dan. Moja dobra prijateljica je rekla da mora da mi pokaže novi parfem koji je trenutni hit u svetu. Otišli smo do Lancome dela, uzela je malu bocu, prsnula dva puta i….ubijala nas je natenane šećerno-zagorelom bombom do kraja dana – i dok smo čekali na ukrcavanje, i u avionu, i celo veče u izuzetno vetrovitom Rodosu.

Miris se otvara voćno i minimalno sveže, sa kruškom i ribizlom. Njam njam. Ova kombinacija potraje nekih desetak minuta nakon čega sledi dalji razvoj.

U sledećem trenutku se parfem razvija u prijatnu kremasto slatku kombinaciju vanile i cveta pomorandže, da bi zatim jasmin pojačao malo slatkoću i dao dozu elegancije kompoziciji.

Ali to brzo prođe, i to lepo belo cveće se gotovo više i ne oseti, jer kreće ubrzo miks pačuli-vanila-praline i prigušena nota irisa, i tu parfem dobija na svojoj prepoznatljivosti u masi drugih. Slatko, pa bolesno slatko, pa dijabetes slatko 🙂 I još blago puderasto. Ali kao da to nije dovoljno, pa je onda čak i zaprženo slatko ubačeno preko toga. Ne znam koja je to nota, ili kombinacija nota, ali ovo deluje kao zaprženi šećer.  Znate onaj osećaj kad ste bolesni, pa pravite šerbet sa mlekom (neko to zove i ugoreno mleko ili karamel mleko), pa kad krene otopoljeni šećer da se puši. Onaj slatko opori dim, bukvalno otrovni dim koji prži nosnice. E, o tome pričam. Ovo naravno nije ništa loše, čak je i zanimljivo jer sam ljubitelj slatkiša, a još više šerbeta sa mlekom. Lepo je, sve dok se ne zloupotrebljava, a zloupotrebljava se!!! 🙂

Svakako, ovo nije neko vrhunsko prirodno izdanje sa parfemske tačke gledišta, ali je zacementirao put koji danas svi dizajneri prate.

Uz ovakve parfeme definitivno treba prodavati i aprat za merenje šećera i dve doze sporodelujućeg insulina.

Lancome LVEB

Performanse

Mašala. Ne fali mu ni atom snage. Ovo je kao parfem na onim nedozvoljenim supstancama koje koriste ruski atletičari (steroidi) 🙂 Parfem lagano gura sigurnih 24 sata. Odlične projekcije bar 8 sati i ogromnog traga. No, ako niste zadovoljni tom jačinom, imate i ostale verzije ovog parfema koje su čak i slađe, a ima i verzija manje slađih.

Prilike za nošenje

Oh dear. Ovo je već pitanje svih pitanja. Ovo je razlog zbog kojeh ću zamrzeti ovaj parfem. Radi se o izuzetno jakom parfemu, pa zato dame molim vas vodite računa koliko ga dozirate. Ako je za kancelariju, onda nikako više od jednog šprica. Sve ostalo je teror nad kolegama. Za sve ostale prilike, parfem je savršen, i za izlaske i za druženja, lagano će potući protivnike u prostoriji.

I ono što je glavno – ovo nikako nije parfem za leto!!! Primetio sam da ga mnoge dame koriste leti, ali jednostavno izbegavajte. Leti nam treba svežeg vazduha, a parfem je prejak i zaglušujuće sladak i zadimljen, i vašoj okolini može biti muka, koliko god ga vi volele.

Komplimenti

Zagarantovani, pogotovo od drugih žena.

Mane

Parfem je već toliko popularan da se lako prepoznaje u prolazu.

 

Leave a Reply