Christine NagelFrancis KurkdjianNarciso RodriguezRecenzijaNarciso Rodriguez

Primer ženstvenosti?

Nedavno me je prijateljica pitala da joj preporučim neki lep ženski parfem da ga kupi na slepo jer se ona ne razume u parfeme. Prvo mi na pamet uvek padne nekako Narciso Rodriguez For Her u EDT verziji. Nekako mi je to primer ženstvenosti i parfem koji ne može da omaši, ali desilo se suprotno. Ona, ljubitelj slatkiša, očigledno je želela nešto slatko i gurmansko, a dobila je mošus, belo cveće, malo ruže i umerenu dozu ambre. Kad sam je pitao da li je zadovoljna predlogom, razočarano je rekla: ‘Lep je, ali je ovo totalno i izrazito ženski parfem, trebalo bi da obučem odmah suknju,  a ja to ne volim, nije moj stil’. Naravučenije, nikad ne predlagati nekom parfem na slepo 🙂

Narciso RodriguezOsnovni detalji

Godina: 2004

Note parfema: 

Gornje note: Osmantus, cvet pomorandže, bergamot

Srednje note: mošus, ambra

Bazne note: vetiver, vanila, pačuli

Kategorija: Cvetni drveni mošusni

Parfimeri: Christine Nagel, Francis Kurkdjian

Promo: A modern classic, for her seduces with purity, grace and subtlety. Musk, the heart of the scent, is refined by a synthesis of floral notes and hints of soft amber. Sensual and addictive, for her is femininity at its most powerful.

Narciso RodriguezPakovanje i boca

Odmah da napomenem, ovde se priča o EDT verziji parfema. Međutim, postoji i EDP verzija i to ume da unese zabunu. Važno je reći da je EDT sa roze kutijom i crnom bocom, dok je EDP verzija obrnuto, sa crnom kutijom i roze bocom. Imajte to na umu kada uđete u parfimeriju jer se često desi da nespretni prodavci ili kupci pomešaju i misle da crna boca ide sa crnom kutijom, a roze boca sa roze kutijom. NE!!!

Pakovanje je klasično dizajnersko, a ova roza boja mi odmah govori da je u pitanju nežan parfem.

Bočica je jednostavna, ali prilično elegantna. Iznutra je obojena crnom bojom pa je to možda i mana jer nećete videti koliko vam je parfema ostalo u boci.

Sprejer solidan, izbacuje dovoljnu količinu tečnosti.

Narciso RodriguezMiris

Ovo je prvi parfem latino dizajnera Narciso Rodrigueza. Logično i pametno, kontaktirao je proverenr parfimere, rekao im da želi parfem nafriziran mošusom, i mogao je mirno da spava. Christine i Kurki su provereni parfimeri i uigran tandem. Rezultat nije izostao, a dobili smo jedan savremeni klasik.

Odmah da napomenem da mi ovde u vodu padaju sve predrasude o latinosima. S obzirom na latino poreklo, čovek bi očekivao neki provokativan i vatren parfem, a dobili smo pitomo izdanje, uglađeno, nežno i mazno do perfekcije. Sa ovim parfemom, Narciso Rodriguez je pokazao koja će to nota dominirati u većini njegovih izdanja, bilo muških bilo ženskih – mošus.

U otvaranju, parfem ima dovoljno svežine, ali ne dovoljno da se ovaj parfem koristi leti. Ima tu malo svežine citrusa, i puno cveta pomorandže i osmantusa. Deluje čisto i mogu reći čak i pomalo sapunasto. U tom otvaranju, parfem se razvija na nekih metar do metar i po projekcije, čineći ga prilično jakim.

U daljem razvoju, kreće da dominira mošus i da se oseti solidna količina tople i slatke ambre. I dalje je to sapun, ali sada još čistiji i mnogo slađi i gušći. U toj transformaciji, ja bih rekao da se oseti i dovoljna količina ruže, iako ona nije navedena u notama. Međutim, ruža koja ovde daje izuzetnu ženstvenost, prigušena je i napravljena blago puderastom. Možda je ta ruža deo slagalice koji ovaj parfem čini toliko ženstvenim. U ovoj fazi mi Narciso Rodriguez daje osećaj najfinije kreme za telo, čisto, nežno i dovoljno slatko sa umerenom količinom ruže.

I što se mog testiranja ovog parfema tiče, mislim da se razvoj tu zaustavlja. Bazne note ne osetim, a one su verovatno dozirane na pravi način da podrže mošus, cvet pomorandže, osmantus i ambru. No, i ne mora dalje da se razvija, jer i ovo je sasvim dovoljno da parfem zaludi mnoge žene širom sveta i učini ga skoro savršenim poklonom za svaku damu. Zašto skoro? Dame koje nisu toliko upućene u parfeme i modu, kada prvi put vide kutiju, prvo će pročitati Narcis, a ne Narciso Rodriguez, pa može svašta da pomisli 🙂

Performanse

Ono što je bitno, ovde je na testu EDT verzija. EDP verzija ima sličnu notu, ali se po performansama razlikuju. EDT je bučnija i jače se projektuje, dok je EDP verzija nešto gušća, pritajenija uz kožu, ali i duže traje.

EDT se otvara bučno i jako prvih sat vremena. Ali brzo nakon sat vremena se smiri i počne da se projektuje na dohvat ruku i tako naredna 2 sata, nakon čega se skroz smiri uz kožu. Maksimalno izvlači nekih 6 sati. Sudeći po nekim starijim komentarima na Fragrantici, reklo bi se da je parfem reformulisan i da danas ima slabije performanse.

Prilike za nošenje

Osim za leto, ovaj parfem je idealan za nošenje tokom cele godine. Idealan je i za sve prilike, i za posao, i za sastanke. Eventualno mu fali jačine da bude odličan i za izlaske. Uglavnom, Nariso Rodriguez For Her je parfem koji svaka žena mora da ima u svom parfemskom arsenalu, bilo EDT bilo EDP verziju, ali ne mora oba. Nisu ista, ali su prilično slična (videti: Razlike između EDT i EDP verzija parfema).

Komplimenti

Iako toliko popularan, Narciso Rodriguez For Her mami komplimente. Druge dame će vas sigurno pitati koji je to parfem i udeliti vam jako dobar kompliment. Naravno, ovo je moguće u prva 2-3 sata dok se parfem solidno projektuje.

Mane

Za mene ovaj parfem nema nekih mana, ako izuzmem to da bih voleo da je jači, tj bar jak onoliko koliko se priča.

2 Comments

Оставите одговор