NiveaRecenzija

Svežina SPORT kupke

Nivea Men Just BlueLegendarna nemačka kuća Nivea koja se bavi kozmetikom i kremama rešila je da se ubaci malo i u tržište parfema. Svi znamo kako miriše obična Nivea krema, neki možda znamo i kako miriše Nivea Men krema (btw. osim pokušaja da se izmame pare, ne znam čemu postojanje te kreme pored originala?). Neki su se nadali da će ovo muško ostvarenje mirisati kao ta Nivea Men krema, ali… Dobili smo parfem koji miriše kao jedna sveža kupka, citrusna i osvežavajuća, rekao bih sa Sport u imenu. Možda i ono Refreshing žutim slovima ispod imena kupke. Ili Energizing. Ovo i nije tako loše jer je daleko bolje od onih Str8 parfemčića i Adidas parfemičića, ali je daleko od pravih parfema, pa otud i cena negde između. A možete ga čak uloviti u setu sa kremom u Lilly-ju i DM-u za još razumnije pare.

Osnovni detalji

Godina: 2017

Note parfema:

Gornje note: grejp, kardamom, ružičasti biber, so
Srednje note: lavanda, geranijum, korijander, kedar
Donje note: pačuli, tonka, amber, vanila, muskatni orah

Pakovanje

Nivea Men Just BluePakovanje je na nivou supermarket parfema tipa STR8. Dakle obična kartonska kutija u kojoj nema unutrašnje zaštitne kutije. Ajde, to je i OK. Ali boca? E pa boca se meni jako dopada. Baš je ‘handy’. Plava (moja omiljena boja) peskirana boca koja praktično klizi u ruci od svoje glatkoće. Čepa nema, već ima neke jeftine reciklirane plastike oko sprejera. Sve to ne deluje tako loše. Šta više, lepše odrađeno od ostalih supermarket parfema.

Miris

A sada ono glavno, kako miriše? Kada bih morao to ukratko da opišem – subotom imam tzv LSD (long slow distance) trening trčanja kada treba pretrčati veliku kilometražu (min 15km, optimalno 19km) i posle kojeg se par sati osećam beživotno i iscrpljeno. Sledi tuširanje hladnom vodom i svež sportski gel za tuširanje koji omogućava da noge ponovo budu sveže u kombinaciji sa hladnim tušem. E to je taj poznati parfem. Ili, igrate sa ortacima fudbal u sali, pa posle svi smrdljivi u muškoj svlačionici (devojke, za ime Boga, nikada, ali NIKADA ne ulazite u mušku svlačionicu 🙂 ), i jedini lek za taj smrad je tuš i sveži muški gel za tuširanje 🙂 Opet, to je isto što i ovaj parfem.

Nivea Men Just BlueDakle, otvara se parfem sa dosta svežine. Grejp, so, kardamom i biber. Opet, ako bih trebao ukratko to da objasnim, toliko je sintetično kao da ste na sebe našpricali neki Ajax/Merix za brisanje prozora. Toliko sintetično i neprirodno u startu. Sreća pa to ne potraje dugo, već se brzo primiti, možda nakon minut. Ostane samo svežina grejpa i prstohvat soli.

Nastavi se posle reskošću geranijuma i novom dozom bibera. Sve to vreme grejp i dalje luduje. Nekako bih rekao da tu ima i limuna, iako nije izlistan. U ovom delu je čak i prijatna aroma.

No, parfem kreće brzo da slabi i dalje se oseti doza muskatnog oraha i solidna doza pačulija. No, sve vreme se i dalje osećaju citrusi i so. Jeftina i više citrusna imitacija Chanel Bleu parfema.

Svakako, ovo je jedan solidan primerak za uložene pare koji je OK za tinejdžere i one koji vole da špricnu parfem nakon sporta. Na nivou je prosečne Zare i po pitanju kvaliteta i po pitanju trajnosti, s tom razlikom da se nisu besomučno potrudili da kopiraju neki parfem kao Zara.

Performanse

Nije da sam ga nešto preterano nosio, ali svakako gura 4-6 sati. Opet, za klasu parfema iz drogerija i supermarketa, to je to, očekivano. Projekcije nema puno. Možda prvih sat vremena, a nakon toga se primiri uz kožu.

Prilike za nošenje

Već pomenuto, ovo je parfem kad vam treba osećaj čistoće nakon sportskih aktivnosti a nemate nešto iole kvalitetnije tipa Dior Sauvage i njemu slična plejada mirisa.

Komplimenti

Nivea Men Just BlueNisam imao previše prilika da ga nosim do sada, ali komplimenata nije bilo za sada, ali ne znači da ih neće biti. Update ove sekcije će biti kroz neko vreme 🙂

Оставите одговор