House Overview by Gata23

Affinessence kuću je osnovala Sophie Bruneau iz svoje pasije prema baznim notama . Ovdje nemamo klasičnu podjelu na gornje, srednje i bazne note, već se priča odmah svodi na bazne note, ili što bi mi rekli na drydown.

Zbilja, kada ih probate vidjeti ćete da to pije vodu. Svi mirisi djeluju zaokruženo, toplo, ništa ne iskače.. kao da ste miris nanijeli prije 6 sati, pa je već u dubokom drydownu.

Affinessence trenutno ima 6 mirisa u ponudi, pa hajmo redom..

 

Santal Basmati

Na službenoj stranici navodi se da je korištena Mysore sandalovina i Basmati riža. Kako miriše Basmati riža ne bih znao, al miris je blago sladak, topao, mekan, mazan, jestiv. Kasnije se još mrvicu zasladi, te čitavo vrijeme imam neki osjećaj blago zagorenog šećera.

Rekao bih da je unisex i da je prikladniji za niže temperature.

Vanille Benjoin

Podsjeća me malo na Givenchy Pi, također, vanila ovdje nije pretjerano slatka, već je ipak ozbiljnija.

Kao i Santala, a i još par edicija ove kuće krasi ju toplina i kremoznost.

cof

Patchouli Oud

Rekao bih da će ovo biti čisti hedonizam za ljubitelje pačulija. Drvenast, zemljast, oštar, a opet lako nosiv.

Odličan.

Cuir Curcuma

U nazivu je koža, al nije ovo miris tipa Tuscan Leather, pa ni Ombre Leather 16, ovo je sladak kožnjak, više ženski rekao bih, al može proći i kao unisex. Dosta težak za opisati, ništa ne iskače, zaokružen, kremast, pomalo sladak, sa blagim naznakama kože. Sviđa mi se.

Cedre Iris

Što piše u nazivu to ćete i dobiti, cedar i praškavi iris.

Ako je vjerovati službenoj stranici, kod ovog mirisa su korištene tri vrste cedra. Nije me se dojmio, nekako mi je zaboravljiv i mlak.

dav

Musc Ambre Gris

Dok ostatak ekipe kao da ima neku sličnu notu što ih povezuje, ovaj, a možemo reći i Patchouli Oud, su priča za sebe. Mošus ovdje ne registriram, al slanoću i reskost koje bi trebali dolaziti od ambergrisa da. Nije moja priča, čak me malo i štipa za nos.

 

Sve u svemu, nisam razočaran. Mirisi su solidne, neki i jako dobre trajnosti, projekcija kako koji.. nosu su ugodni i nisu zahtjevni, te ne vidim da će bilo kome biti odbojni ili napadni..sigurica što bi se reklo.

U svakom slučaju vrijedni su probanja, a sempl set možete naručiti na njihovoj službenoj stranici.

To bi bilo sve ovoga puta, pozdrav!

Оставите одговор