House Overview by Gata23

House of Matriarch je američka niche kuća koju je osnovala Christi Meshell 2009. godine.

Set koji sam naručio sa njihove službene stranice sastoji se od 8 mirisa iz njihove takozvane High Perfumery linije, a neki od njih su 100% prirodni, odnosno ne sadrže nikakve vještačke komponente. Pa hajmo redom!

 

Coco Blanc

Podsjeća me na toć koji ostane u šolji kada popijete nes od vanilije recimo. Ne sviđa mi se, al i bolje, pošto na mojoj koži traje brat bratu pola sata.

 

Devotion

Ovdje ne znam šta da kažem, težak za opisati. Podsjeća me na, pazi sad, neki čaj za bebe?!? 😀 znam da sam ovo nekada osjetio među rođakovom hranom dok je bio mal, al šta točno nemam pojma.

o.37212

 

Black No.1

U početku aromatično zelen, osjeti se jelovina, to traje svega par minuta, te koža ubrzo ulazi u igru, doduše treba napomenuti da cijelim trajanjem mirisa u pozadini uvijek titra ta aromatično zelena nota. Jako kompleksan, svakim novim njuškanjem imate osjećaj da nešto novo osjetite, a ako je istina da je spravljen od više od 300 sastojaka, nije ni čudo.

 

Sex Magic

Jedan od ljepših drvenih mirisa koje sam ikada probao.

Prirodan, autentičan miris drveta sa mrvicom kože.

Ima nekih sličnosti sa Black No1, al ovdje je drvo primarna nota, dok je kod potonjeg koža.

 

Kazimi

Sve muške ruže na jednu stranu, ovo na drugu. Čudo od mirisa. Tako jaka, gusta, dimasta, zemljasta ruža, a opet nosiva i ne smara. Više ga vidim na muškoj koži. Ovo se mora probati!

Black-Baccara’-Rose

 

Albatross

Jako slan! Drvenast, mrvicu sapunast i slan na kvadrat. Škaklje me za nos, i ne sviđa mi se pretjerano.

 

Destrier

Kod ovoga je korištena tinktura konjske dlake, i asocira na to.

Ako Slumberhouse New Sibet podsjeća na koze, ovaj bome podsjeća na konje 😀

Jako zanimljiv, nije animalan u smislu kao YSL Kouros recimo, al imate miris sijena, pa konjskog sedla recimo, to su stvari koje mi padaju na um kada ga mirišem.

 

L`Arrivee

Ovaj je stigao prazan, čitav paket je mirisao na funky jasmin, nešto tipa Serge Lutens Fleurs d’Orange . Šteta, pošto sam dojma da bi mi se svidio.

 

Sve u svemu zanimljiva kuća, sa par odličnih mirisa, naravno, što se moga ukusa tiče.

Ako odlučite uzeti set čekajte sniženja, jer ih bude.

To bi bilo sve ovoga puta, pozdrav!

 

 

 

 

Оставите одговор