Bottega VenetaTop Note Show by Vlaxi

Poslednjih godina kreativnost i orginalnost kreacija među dizajnerskim parfemima je objektivno, zaista spala na jedva prihvatljiv nivo za ozbiljnije i karakternije parfemske kreacije koje intrigiraju ozbiljnu parfemsku javnost, gde posustaju i najveće kuće koje su bile sinonim za vrhunske parfeme.
Mnogi pričaju o IFRA regulativama, manje kvalitetnim sirovinama, marketingu i lošem ukusu prosečnog, konvencionalnog potrošača pafema današnjice, ali Bottega Veneta kao kuća koja se primarno bavi proizvodima od kože, je demantovala sve te navode i pokazala da postoji pravac na čijem kursu bi trebalo da se zadrži u budućnosti.

 

Extreme verzija Bottega-e PH se temelji na sastojcima običnog Pour Homme-a, s’tim da se ovde radi o jednoj ozbiljnoj nadogradnji poput plastične operacije, gde je skelet ostao isti, a nadograđeno je sve ostalo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Otvaranje mirisne kompozicije je vrlo orginalno, sa oštrim mirisom borovine pored koje u pozadini osećam i ambijetalni miris rezanja drvenih olovaka. Međutim parfem vrlo brzo postaje aromatično-kožan, sa blagom začinskom nijansom u gornjem sloju parfemske aure ispod tamne, rafinisane, mekane i glatke kožne podloge. Sjajno je izbalansiran kontrast svežih, oštrih i aromatičnih nota u odnosu na težu kožnu bazu, uz smolast efekat labdanuma sa daleko konkretnijim efektom ozbiljnog, modernog drvenkasto-kožnog parfema u odnosu na običnu verziju.

Moram da priznam da mi ovakav žanr parfema u poslednje vreme zaista u potpunosti odgovara i drago mi je da postoji parfem novijeg datuma da makar usamljen, brani čast i izbledelu slavu današnjih dizajn parfema.

Оставите одговор