GucciTop Note Show by Vlaxi

„Tamjan boje burbona“

U vremenu kada su prave parfemske vrednosti u dizajn klasi izgubile smisao i kada je Gucci Pour Homme već odavno nestao sa polica svih parfimerija, pravim čudom, ja sam uspeo da ga pronadjem pre nekoliko godina.
Stajao je na dnu police, pomalo usamljen i skriven od očiju drugih, čekajuci da ga otkrije neko ko stvarno zna da uživa u olfaktivinim čarolijama karakternih parfema kakvi se danas više ne proizvode, a posebno ne u kući Gucci.
Ja sam ga doživeo kao svoje parfemsko prosvetljenje, jer od kada sam ga ugledao na toj, pomalo neuglednoj polici znao sam da više neću biti isti. Gucci mi je otvorio oči i pokazao pravi put kojim sada koračam i premeravam parfeme.

On nije samo običan parfem koji se danas teško pronalazi, on je deo istorije!

Kuća koja je nekada bila u vrhu parfemskog sveta sada ide silaznom putanjom i tone sve dublje svojim bledim muškim izdanjima za ozbiljnu parfemsku publiku.
Voleo bih da se Tom Ford vrati kao kreativni direktor brenda i da se Gucci izdigne iz pepela kao ptica feniks na mesto koje zaslužuje, ali snovi su jedno, a realnost drugo.
Teško je prihvatiti, ali odlaskom Tom Forda Gucci-jeva zlatna era što se parfema tiče je završena, a na vrhuncu slave ovaj parfem je kruna njihovog zajednčkog uspeha.

Jedan sprej i parfemska avantura može da počne…

Miris tamjana odvešće vas u najlepšu crkvu ispunjenu dimom, koji je nastao sagorevanjem ove predivne smole.
Ta crkva nalazi se u dubini kedrove šume, pri čemu lagani povetarac nosi miris njene svežine koja okružuje dim. Taj oštar, drveni miris prepliće se sa dimastim i kožnim nijansama koje dominiraju kompozicijom.

Kedar, dim, biber i kožna nota su sastojci koji ovaj parfem čine prepoznatljivim.

Gucci takođe poseduje neku vrstu kremaste topline odnosno ima “glas boje burbona” koja dolazi od ambre, drugih smola i balzama, sekundarnih drvenih nota, kao i svih ostalih sastojaka koji čine jednu celinu ovog izuzetno kompleksnog parfema.
Ta celina meni daje osećaj nečeg burbonskog u njemu, poput nekog izuzetno kvalitetnog viskija bez leda, koji se čuvao u dvrenim bačvama, pri čemu se može osetiti ukus njegovog starenja u njima.

Gucci Pour Homme ima dubinu, autentičnost i individualnost koja ga odvaja od drugih.

Ovo je parfem koji stvara posebnu atmosferu i budi različite emocije kod ljudi i upravo to su one vanvremenske osobine koje ga čine, na njemu svojstven, način prepoznatljivim i nezaboravnim među parfemskim zaljubljenicima poput mene.

Оставите одговор