Top Note Show by Vlaxi

Kada se osvrnem na situaciju od pre samo 5 godina unazad, setim se da je parfeme Le Labo kuće bilo izuzetno teško probati i da su bili prava retkost na našim prostorima. Takođe, sećam se da smo uzorke njihovih parfema čuvali u posebnim kutijama i da su oni retko bili u kategorji semplova za razmenu između parfemskih kolega, usled nedostupnosti.

Danas međutim, zahvaljujući parfimeriji Metropoliten, koja se nalazi u Beogradu, mogu se isprobati i naravno kupiti kreacije parfemske kuće Le Labo. Ono što je karakteristično za ovu kuću, jeste način pakovanja i imenovanje njihovih parfema po principu veoma orginalne in-house nomenklature.

Parfem dobija ime prema nosećoj noti, odnosno sastojku koji je sadržan u najvećoj koncentraciji, a drugi deo imena je broj molekula koji čine parfemsku kompoziciju.

Tako na primer parfem, koji je danas na Top Note test stazi zahvaljući upravo Metropoliten parfimeriji, Santal 33, sadži sandalovinu u najvišoj koncentraciji, a pored nje još 32 druga mirisna sastojka.

 

 

Ono što mene posebno oduševlja jeste minimalisičko pakovanje i njihov galensko-apotekarski način pripreme samih parfema na licu mesta, uz signiranje nalepnica, gde se na svakoj nalepnici unose lični podaci kupca, kao i mesto, odnosno parfimerija u kojoj je kupljen i datum kupovine.

 

 

Santal 33 je jedan od najpopularnijih parfema ove kuće, čiji su parfemi, iako imaju laboratorijski prizvuk mirisnih nota, izrađeni od vrlo kvalitetnih i organoleptički čistih sirovih materijala, koji su izuzetno prijatni mom nosu.

Mirisna nota ovog parfema je unikatna i specifična. Parfem se otvara vrlo aromatično, biljno i sastojak koji dominira je ljubičica, uz malo oštrine za koju predpostavljam da dolazi od kardamoma. Uz tu svežu i biljnu aromatičnost koja je najdominatnija, vrlo brzo na površinu mirisne aure ispliva jaka i glatka kožna nota, koja u kombinaciji sa specifičnom notom papirusa daje mom nosu vrlo čudan, ali interesantan vajb. Kada ga osećam u vazduhu asocira me na miris vlažne hartije, a kako se dalje razvija podseća me na miris kutije cigareta na kožnom nameštaju. Ono što mogu da zaključim do sada, jeste da je ovaj parfem izuzetno kompleksan i lako može da zavara neiskusne noseve koji očekuju čistu sandalovinu u njemu. Tek nakon dugo vremena, kada se Santal potpuno razvije, ostaje miris toplog, slatkog i mokrog drveta, koji je za mene najlepši deo čitave mirisne predstave, koja zaista vrlo dugo traje na mojoj koži. Međutim, s’obzirom da se radi o ozbiljnoj niche kreaciji, preporučujem obaveznu i detaljnu probu pre kupovine, jer su reakcije na ovaj parfem zaista dijametralno podeljene, iz krajnosti u krajnost kada su i entuzijasti i posmatrači u pitanju.

 

 

Na kraju testa, drago mi je da danas u ulozi parfemskog žurnaliste mogu da podelim svoje utiske o Le Labo kući iz mnogo bliskije perspektive dostupnosti nego ranijih godina, a usled toga savetujem da, ukoliko je i vas zahvatila jesenja niche parfemska groznica, svakako probate kreacije ove parfemske kuće i pronađete njihov savršen recept za vaše čulo mirisa.

Оставите одговор