Narciso RodriguezTop Note Show by Vlaxi

Posle mnogo godina parfemskog istraživanja i mirisanja svega što vam padne pod nos, neke stvari se jednostavno iskristališu same od sebe. Sedam godina unazad, sa psihološkog aspekta za mene je ovaj parfem predstavljao osećaj izgubljenosti, razočaranosti, depresije i sivila, kao avangardan parfem i modernistički izraz Francis Kurkdjiana. Imao sam osećaj da je Francis vođen duhom avangarde negirao nametnutu tradiciju i da mu je cilj bio šokiranje publike, odnosno širokih narodnih masa. I jeste na neki način, ali je ovaj parfem modernistički izraz i omaž fužar parfemima 80-tih. Okrenut parfemskim idealima tog žanra, MKF je kreirao jedan veoma siv i depresivan parfem izvan modernih trendova, koji se navodno pridrzavaju tradicije koju su današnji niski standardi nametnuli prosečnom korisniku.

Siva boja bočice savršeno odgovara sadrzaju u njoj!

Narciso Rodriguez for Him edt je jedan izuzetno misteriozan parfem. Kreiran je sa velikom dozom arogancije i gorčine, koja u njemu za mene prestavlja znak revolta, a manifestuje se tokom čitave predstave koju nam je priredio njegov stvaratelj.

Gorak, rezak i veoma zemljan, iako u nekim momentima više asocira na mokar asfalt, nego na vlažno zemljano tlo… pored note asfalta mnoge njegov miris asocira na malter, vlažan cement i glinu, uz primese animalnog belog mošusa, koji je omiljen sastojak vlasnika ove kuce, minimalno slatkastog pačulija i prepoznatljive Kurkđianove ambre, koje su sam skelet ove, pomalo depresivne, kreacije, koja tezi sivilu u modernoj kišnoj metropoli. Najverovatnije je da spoj ljubičice, pačulija i mošusa stvara tu nesvakidašnju sivu auru, koja samo na prvi pogled deluje jednostavna, ali je u stvari veoma kompleksna i zato ovaj parfem privlači ljubitelje nešto avangardnijih parfema. Međutim, pored mračnog oblaka i genralnog utiska, NR for Him je jedan senzualan i erotičan parfem, iako ne volim da upotrebljavam taj izraz kada opisujem parfeme. Ali sa Narcisom je zaista tako, kada klikne jednom bilo da je muška ili ženska publika, ovaj, za neke bespolan miris, je pravi magnet za osobe sa pravim ukusom za njega.

Uz savršene performanse, kao idealno vreme za ovaj parfem su baš oni sivi, mračni i kišni dani, gde ovaj parfem zaista zablista, iako je u to možda teško poverovati nakon prvih utisaka i kontakta sa njim. Zbog toga ga uvek preporučujem onima koji su spremni da odu nešto dalje i istraže ovakve parfeme, kakav je, danas već uveliko klasik, Narciso Rodriguez for Him.

Оставите одговор