Thierry MuglerTop Note Show by Vlaxi

Iz Muglerove destilerije dolazi nam pijani A*Men, natopljen pravim Malt viskijem i kako Thierry navodi čuvan je šest nedelja u bačvama od hrastovog drveta.

 

 

Iako je samo marketinški trip, mnogi smatraju da je kvalitetnom viskiju potrebno mnogo više od 6 meseci da odleži, međutim taj proces bi ga učinio mnogo grubljim, jer se na ovaj način vlaga treseta sjajno uklopila sa A*Men-ovom DNK strukturom i tako je ublažila njegovu neukrotivu snagu, a slad mu je podario mekanu i kremastu potporu, odnosno teksturu, tako što je solvatisao ostale sastojke.

Pure Malt je A*men sa nešto izmenjenom krvnom slikom, sa više promila alkohola usled vrenja u hrastovim buradima.

Pure Malt je veoma gladak i gust parfem, izuzetno jak na voćnoj likerastoj noti, tako da jednostavno „klizi niz grlo“ ostavljajući dimastu vlagu treseta u otvaranju. Prvobitna verzija lansirana 2009. godine, poseduje delić dimastog segmenta malt viskija koji nestane u treptaju oka i retko ko može da primeti, osim nekog ko je iskusio kvalitetnije single maltove poput Laphroaig, Lagavulin, Ardbeg koji dolaze sa škotskog ostrva Islay, koje je karakteristično po izuzetno dimljenim viskijima vrhunskog kvaliteta.
Vremenom miris parfema je bliži čokoladnom biskvitu od maline, jer me karamela i vanila u njegovoj bazi podsecaju na Toffee punjene vanila kremom i viskijem zajedno sa karakterističnom Muglerovom podlogom u vidu pačulija koja je pečat većini njegovih muških parfema.

Spajanjem ova dva luksuzna sveta Mugler je spakovao moje najveće zadovoljstvo u prelepu crnu kutiju na kojoj zlatnim slovima pise A*Men Pure Malt i očarao me ovim harizmatičnim parfemom koji je postao moj “Sveti Gral” u ovom hobiju i moj najveći porok tokom godina, koji na sreću ne škodi mom zdravlju.

 

Оставите одговор