Top ListeUputstva

Izvor: Daily Mail

Nakon liste u kojoj engleski prodavac Escentual predviđa kojih će to 10 ženskih parfema biti najpopularniji za poklon u predstojećim novogodišnjim i Božićnim praznicima, isti prodavac je izašao i sa muškom listom. Dame, spremite se, evo liste sa kojom je malo verovatno da ćete pogrešiti izbor. Uglavnom, ja se slažem sa listom, jedino mi je čudno što na listi nema megahita Hermes Terre d’Hermes jer je to svakako jedan od najboljih mirisa nastalih u prethodnih 10 godina.

A evo i liste, a Parfemdžija je već uradio recenziju za neke od njih.

 

Sauvage Christian Dior za muškarce

Christian Dior – Sauvage

Apsolutni kralj današnjice i regularnih parfimerija. Pogledajte moju recenziju. Reč je o modernom muškom mirisu, dosta sintetičkom, ali jako čistom, pomalo slanom, parfem koji je postavio novi trend i koji predstavlja Diorov odgovor na Creed Aventus i Chanel Bleu. Sada već jako popularan, i ako vam je problem da mirišete kao pola muške populacije, onda potražite nešto drugo 🙂

 

1 Million Paco Rabanne za muškarce

Paco Rabanne – 1 Million

Ako prva polovina muškaraca miriše na Sauvage, onda druga polovina miriše na 1 Million. Ne treba trošiti reči o ovom parfemu, jer je ovo već toliko popularan parfem da je jedno vreme verovatno ceo Beograd mirisao na zlatnu polugu. Sladak, ultra sladak parfem koji je zacementirao trasu modernih slatkih muških vodica.

 

Armani Code Giorgio Armani za muškarce

Giorgio Armani – Code

I pored toga što se meni više sviđaju flankeri, poput Ultimate i Profumo, original i dalje ostaje najpopularniji. Još jedan slatki parfem, sa bazom od kože i dosta slatkog duvana i tonke već je odavno pravi zavodnih i parfem za izlaske.

 

Boss The Scent Hugo Boss za muškarce

Hugo Boss – Boss The Scent

Hugo Boss je odavno bez ideja, ali ovaj parfem je solidno i nosivo izdanje koje je po meni neutralni parfem, jer ničim ne odskače. Prijatan aromatični miris sa dozom začina.

 

Prada L'Homme Prada za muškarce

Prada – L’Homme

Pradino mezimčke koje se pojavilo bez velike pompe, dobio solidnu dozu hejta na početku, ali se vremenom probio i dobio odlične ocene, a kod lepšeg pola ubira komplimente. Iris koji se često vodi kao ženska nota, ovde je izvedena maestralno. Pogledajte moju recenziju.

Emporio Armani Stronger With You Giorgio Armani za muškarce

Emporio Armani – Stronger With You

Armani je rešio da malo promeša i zapakuje pod drugim imenom svoj Code profumo i ponudi ga tržištu. Ništa novo, ali kako su Code Profumo i Code Ultimate teško nabavljivi, Armani je rešio da iskoristi novo ime. Dakle, ako ste voleli Code, volećete i ovaj parfem. Jedan od noviteta na listi.

Pure XS Paco Rabanne za muškarce

Paco Rabanne – Pure XS

Još jedan novajlija na listi. Deluje da muškarci po nekom nahođenju. čim vide Armani i Paco Rabanne na bočici, ne oklevaju, sigurno je hit. Ovo je jedna prežvakana priča. Dosta sladak i pomalo aromatičan.

Bleu de Chanel Chanel za muškarce

Chanel – Bleu

Još jedan mega hit, ovaj put od Chanel-a. Nećete puno pogrešiti ako odaberete bilo EDT bilo EDP verziju, jer se meni čini da je EDP reformulisan i sada je približan EDT verziji. Tačnije, nema puno razlika i nema slatkoće u EDP verziji kako je bilo na početku. Svakako veoma popularan miris, i dame ga vole na muškarcu. Pogledajte moju recenziju ovog mirisa.

Oud Wood Tom Ford za žene i muškarce

Tom Ford – Oud Wood

Jedan od skupljih na ovoj listi, ali jedan od onih koji su izrazito muževni. Lagana verzija agar (oud) drva, sa dosta začina. Jako lep i ubira odlične komplimente i od dama i od muškaraca. Pogledajte sažet pregled ove kuće koju je uradio Gata.

 

Aventus Creed za muškarce

Creed – Aventus

Za kraj, megahit i ultrapopularni, ali i najskuplji na listi. Uskoro ću uraditi recenziju ovog parfema. Radi se o sjajnom parfemu, tako nosivom i neutralnom, a tako lepom, koji jednostavno mami komplimente. Ko juri isključivo komplimente i kome smetaju jaki parfemi, ovo je odličan izbor. Ovo je toliko popularan parfem da ga čak i srpska estrada koristi 🙂 Pogledajte moju recenziju ovde.

Leave a Reply