Top ListeTop 10 ženskih zimskih parfema

Dolazi nam zima i vreme je da se navede lista deset ženskih dizajnerskih parfema koji se mogu nositi ove zime. Svakako, stoji ona stara, lista je subjektivna i može se dodati još xyz parfema. Važno je znati da je zimi koža suvlja, nosimo više odeće, pa samim tim parfemi moraju biti jači, gušći i opojniji.

La Vie Est Belle Lancome za ženeLancome La Vie est Belle

Pravo vreme za ovaj sega mega hit je zima. Da, zima drage dame. Ovo je surovi i slatki ubica nemilosrdne projekcije i trajnosti i zato svoje pravo lice pokazuje po hladnoći, kada temperatura padne bliže nuli. Miris slatkoće, pralina, zaprženog i ugorelog šećera omađijaće vaše nosnice, kao i nosnice muškaraca. Našu recenziju pročitajte ovde.

 

Flowerbomb Viktor&Rolf za ženeViktor & Rolf Flowerbomb

Ženska cvetna bomba, parfem sličnog osećaja kao i Lancome. Svakako veoma popularan i tražen floriental, parfem koji je miks cveća (jasmin, frezija, osmantus, ruža), pralina i teških orijentalnih nota. Parfem koji izaziva zavisnost, pa budite na oprezu 🙂

 

Dolcelisir L`Erbolario za ženeL’Erbolario Dolcelisir

Odličan, a jeftin gurmanski parfem. Savršena zamena ukoliko niste u mogućnosti da priuštite Hermes Ambre Narguille. Kombinacija pralinastih nota, ruma, cimeta, jednostavno parfem koji daje pravi praznični osećaj. Za svega 30ak evra, teško da možete proći bolje za zimski parfem. Pogledajte našu recenziju.

 

Obsession Calvin Klein za ženeCalvin Klein Obsession

Ovo je već jedan legendarni parfem, klasik iz davne 1985. godine. Parfem koji zasluženo čuva svoje mesto u kući slavnih. Izuzetno kompleksan i opojan parfem, sa blagim retro štihom i blagim osećajem najfinijeg i najluksuznijeg sapuna, sa dosta cimeta, jednostavno vas zove da ga ponesete u hladnim danima i ugrejete se. Pogledajte recenziju.

 

Black Perfecto by La Petite Robe Noire Guerlain za ženeGuerlain Black Perfecto by La Petite Robe Noire

Najnovije izdanje Guerlaina u seriji La Petite Robe Noire. Ako ste voleli neki iz serije, velika je verovatnoća da će vam se ovaj svideti jer je opojniji i jači od prethodnika. Parfem za veče i dominaciju prostorom. Ali i ako niste voleli original u EDT ili EDP verzijama, postoji verovatnoća da će vam se svideti. Ovaj parfem je oda ruži u svim oblicima, a sa dodatkom badema i kože, Rock’n’Roll može da počne 🙂

 

Angel Muse Mugler za ženeMugler Angel Musse

Ako vam je kojim slučajem dosadio originalni Angel, Mugler se potrudio da ponudi drugačiju verziju. Po njihovim rečima, ovo je prvi gurmanski miris vetivera za žene. Ako volite miris nutele ili raznih kremića, svakako probajte ovaj gurmanski parfem, jer je u njemu dominanta nota krema od lešnika.

 

Noir Pour Femme Tom Ford za ženeTom Ford Noir Poure Femme

Izuzetno senzalan i sexy parfem od Tom Forda, još jedan parfem u sveopštem trendu orijentalnih cvetnih parfema, tzv floriental. Parfem je paradoks žene kakvom je Tom Ford zamišlja – snažna sigurnost kojom uspeva da izmami poglede i ranjive romantičnosti koju čuva za sebe.

 

Elixir des Merveilles Hermès za ženeHermes Elixir de Merveilles

Remek delo JC Ellena-e. Miks teških zimskih nota, i svežih letnjih nota sa blagom dozom slanoće, pravi mirisni paradoks, uz prepoznatljivu prozračnost koja je odlika maestra JC Ellena-e. Pogledajte punu recenziju ovde.

 

Dior Addict Christian Dior za ženeDior Addict

Još jedan u nizu orijentalnih cvetnih parfema, predstavljen 2002. godine. Izuzetno jak i opojan, odličan izbor za zimu i izlaske. Zbog svoje jačine, svakako nije za one povučene devojke. Dosta vanile i tonke, pa zatim kupina i nešto belog cveća.

 

Chanel No 5 Chanel za ženeChanel No 5

Šta reći o klasiku. Mogu reći da je babast, da je ovakav ili onakav. On opstaje i uvek će biti tu. Šta više, može biti i fora da ga mlađe devojke iznesu baš u inat tome što pričaju da je za babe jer parfem nema godine 🙂 Aldehidi, ruža, cibetka, cveće, pravi pravcati klasik.

 

Оставите одговор