Top Note Show by VlaxiTop Note Show by Vlaxi

Od kako je prvo lišće bakarne boje počelo da opada, ovaj parfem iz moje kolekcije najbolje pokazuje svoju toplinu i ujedno se sjajno stapa uz jesenji ambijent. Burberry London je pre nekoliko godina izborio stalno mesto u mojoj startnoj postavi za jesen, jer su njegovi sastojci savršeno „krojeni“ po mom ukusu.

London startuje stidljivo, sveže, pomalo oštro i zeleno, kao jutarnji miris zimzelenog lišća koji se širi mokrom ulicom od prve jesenje kiše. A zatim nečujno poput bledog jutarnjeg sunca počinje da se probija toplina srednjih i baznih nota poput cimeta, duvana i smolastog opoponaksa. Na prvi udisaj može se učiniti usled tog svežeg, stidljivog i zelenog otvaranja, da mirisna nota nije dovoljno izdržljiva za hladniji period, ali London vremenom postaje topao cimetasto-smolast duvanski parfem, sa  notom kožnih rukavica u pozadini.

Skrivena tajna ovog parfema jeste da postaje još bogatiji kada se oko vrata nosi vuneni šal, jer tada London odaje slatkast miris kuvanog vina začinjenog cimetom, pri cemu stvara još topliju i gušću auru koja upotpunjuje jesenji ambijent.

Teško je pronaći parfem koji svojim notama ovako dobro opisuje jesen u mom kraju, iako moje ulice nisu ni približno slične ulicama Londona.

 

 

 

Оставите одговор