Uputstva

U ovom postu želim da dam vodič za parfimerije u Beogradu, kako za parfimerije koje drže standardnu dizajnersku ponudu, tako i za niche parfimerije. Biće potrebno neko vreme da se navede spisak svih parfimerija i stranica će biti podložna ažuriranju, pa zato imajte strpljenja.

 

Dizajnerska ponuda:

Ovde je situacija prilično jasna. U Srbiji postoje svega dva lanca parfimerija, i oni su najveći igrači: Jasmin i Sephora. Firma Radix je suštinski uvoznik većine dizajnerskih izdanja, a ta firma je i vlasnik lanca parfimerija Jasmin (i radnje Glamour), pa se može reći da skoro pa ima i monopol.

 

Jasmin – ako je sudeći po njima, najstariji lanac parfimerija u Srbiji. Da li je najstarija, to već ne mogu da tvrdim, ali sa sigurnošću mogu reći da ih ima svuda po gradu, po centru, po shopping mall-ovima, po raznim tržnim centrima,… Imajte na umu da nemaju sve radnje ujednačene ponude. Neke radnje su veće, neke manje. Uglavnom, Chanel i Dior se ne mogu naći u svim radnjama, dok je dizajnerska ponuda šarenolika od radnje do radnje. Spisak svih radnji možete naći ovde.

 

 

Sephora – ne znam da li se može zapravo nazvati lancem u Srbiji, ali postoje tri radnje, jedna u shopping mallu Delta City, jedna u shopping mallu Ušće i jedna u shopping mallu Big Fashion. Slično kao i Jasmin, uglavnom je to dizajnerska ponuda. Za sada nisam primetio da ima nešto od niche parfema.

 

Glamour – ovo je zapravo još jedna parfimerija firme Radix, tako da se može reći da je to isto što i Jasmin. Radnja se nalazi u Knez Mihajlovoj 10. Ono što donekle ovu radnju izdvaja je što u ponudi ima i ekskluzivnu Guerlain liniju L’Art et la Matiere.

 

Niche ponuda

I ovde je suštinski mrka kapa. Za sada svega dve parfimerije sa skromnom ponudom.

 

 

Metropoliten – ovo je zvanično prva niche parfimerija u Beogradu. Ponuda im je šarenolika, s tim što verovatno kada neki brend ima slabu prodaju, završi neslavno, na popustu od 50% i više se ne prodaje kad ode sve sa zaliha. Brendovi trenutno dostupni: A Lab on Fire, By Killian, Byredo, Carner Barcelona, Carthusia, Clive Christian, Comme des Garcons, Diptique, Frederic Malle, Eight & Bob, Escentric Molecules, Frapin Parfums, Juliette has a gun, Maison Francis Kurkdjian, Nasomatto, Nobile 1942, Profumum Roma, Roja Dove. Na izlaznim vratima su uglavnom ovi brendovi Bond No 9, Robert Ppigue, Parfums d’Empire, Odin, Penhaligon’s,…Adresa parfimerije je: Zmaja od Noćaja 9

 

 

L’atelier Beograd – odmah preko puta Metropolitena u ulici Kralja Petra broj 67 nalazi se nova parfimerija. Radnja postoji već godinama, ali su parfeme uveli tek ove godine. Od brendova, ovde se mogu naći: Amouage, Annick Goutal, Bond no 9, Histoires de Parfums, deo kolekcije Jean Patou, Juliette has a gun, M. Micallef, Tiziana Terenzi, Majda Bekkali, Mancera, Montale, Perris Monte Carlo, Sospiro, The Different Company, Xerjoff Casamorati linija…

 

 

 

 

Anabella Beauty Spot – relativno novo mesto, ali jedina parfimerija gde legalno možete kupiti parfeme Tom Ford i Jo Malone. Pored skromne dizajnerske ponude parfema, tu su još i Montale, Mancera, Amouage, Acqua di Parma, Tiziana Terenzi,… Adresa je Knez Mihajlova 18.

 

 

 

 

Napomena: Ukoliko znate za još neku parfimeriju, molim vas da je predložite kako bi je dodali na stranicu.

 

1 коментар

Leave a Reply