House Overview by Gata23Olfactive Studio

Olfactive Studio je francuska niche kuća, koju je 2011. osnovala Celine Verleure.

Celine je prvo pokrenula blog, na kojemu je tražila inspiraciju i ideje od svojih čitatelja, tako da je sama kuća nastala na zamislima vlasnice, kao i na sugestijama i prijedlozima njenih čitatelja.

Sam koncept kuće je još zanimljiviji.  Celine se prvo odluči za ime parfema, zatim trojici fotografa naloži da daju svoju interpretaciju tog imena putem fotografije. Kada se i to riješi, parfimeri na osnovu tih fotografija prave miris. Zanimljivo, zar ne? 🙂

Idemo sada na same mirise..

Still Life

Odličan citrusni miris. Kada ga nanesete na kožu imate osjećaj kao da mirišete one mjehuriće kada otvorite neki voćni gazirani sok, kao da ga čujete da pršti 🙂

Tako  lagan, razigran, baš čini da se osjećate živo kada ga nosite.

Nažalost, za nekoga tko voli mirise koji traju i projektiraju kako treba, Still Life neće odraditi posao. Meni perfomanse nikada nisu bile toliko bitne, tako da sam ga uvrstio u kolekciju, a kako je počelo, ubrzo će trebati i nova boca.

IMG_20180214_121739

Flash Back

Voćkast, u bazi zelenkasto drvenast.

Odličan mix rabarbare i vetivera u otvaranju, sa bazom od drveta i mošusa.

Unisex, perfomanse zadovoljavajuće, lijepo.

Lumiere Blanche

Prekrasan, nježan, opuštajući..

Miks tonke, sandalovine i mošusa daje osjećaj mliječne i kremaste teksture.

Rekao bih da ipak više naginje na žensku stranu, al to je dakako veoma subjektivno, probajte pa vidite, nije rečeno da se u budućnosti neće naći i u mojoj kolekciji.

Vidim ga kao prvenstveno casual miris, tipa šetnja, druženje il tako nešto.

Panorama

Prvi put da se susrećem sa wasabijem kao notom.

Miris je zelen, travnat, herbalan, kao netom pokošena mokra trava.

Nije loše.

o.31863

Autoportrait

Za razliku od ostalih, ovaj miriše kao nešto već viđeno, ugodno i  fino, al neinspirativno, kao mix ostalih mirisa ove kuće.

Chambre Noir

Njihov najpopularniji miris, i uz Ombre Indigo najviše „niche“. Dok su ostali dosta nezahtjevni i lagani za iznijeti, ovaj je ipak ozbiljniji..jak je, mračan, koža i tamjan se jasno osjete, nije loše.

Ombre Indigo

Dimast, oštar, u bazi mrvicu sladak, al nedovoljno da omekša čitavu kompoziciju, opet možda je do moje kože. Ne vidim gdje bih ga nosio, najmanje mi se svidio od svih iz ove kuće.

2015-09-09

To bi bilo to. Sve sam ih testirao iz sempl seta koji možete naručiti ili sa ausliebezumduft ili sa njihove službene stranice. U setu dođe 7 mirisa, svaki po 4ml, što je i više nego dovoljno za dobar test. U međuvremenu su izbacili još 4 nova mirisa, a i peti izlazi u 2018. ako se ne varam. Bit će prilike za probati i ostale, a onda možda izbacim neki update.

Također, došlo je do promijene ambalaže, odnosno bočica za čitavu kolekciju, te nove bočice izgledaju ovako:

download

 

Sve u svemu jako zanimljiva kuća, preporučujem da ih probate, pa sami prosudite.

To bi bilo sve ovoga puta, pozdrav!

 

Оставите одговор