Top Liste

Proleće je tu već nekih 10 dana kalendarski, a nekih par dana i vremenski, pa red je da se daju liste. Ovde dajemo taksativno 10ak parfema, bez nekog broja i redosleda. U početku smo davali liste u fazonu Top 10, ali teško je tako nešto uraditi, i uvek će se neko buniti. Zato, dajemo listu nekih parfema koje mislimo da mogu biti interesantni ovog proleća. Ako mislite da nešto fali, dodajte slobodno 🙂

Gucci Bloom Gucci za ženeGucci Bloom

Ovo je Gucci-jev parfem iz prošle godine. Ova kuća se nekako još uvek traži i to nakon već više od deceniju od kako je Tom Ford otišao i ostavio neka remek dela za sobom. Novi kreativni direktor je prilično hrabar i to znači da možemo očekivati neke ekscentrične i dosta hrabre mirise u sledećem periodu (muški Gucci Guilty Absolute je izuzetno hrabar dizajnerski parfem), osim ako finansijski rezultati izostanu i on bude smenjen.. Bloom je pravi cvetni parfem, i to belo cveće,  sa puderastim podtonom. Zaista lepo i ženstveno.

My Burberry Blush Burberry za žene

Burberry My Burberry Blush

Ova sveža varijanta originala je poprilično OK ispala. Voće (jabuka, nar, citrusi) i cveće (ruža, jasmin, geranijum,…), to je dobitna kombinacija za proleće.

 

 

Le Parfum Elie Saab za ženeElie Saab Le Parfum

Jedan od parfema za koju smo radili recenziju. Savršen i izuzetno ženstven proletni parfem. Neroli, jasmin, med, ruža. Sveže, a opet, med čini da ovo Kurkdjian-ovo delo čini odličan ženski parnjak njegovom APOM mirisu. Sve preporuke.

 

 

Mon Guerlain Florale Guerlain for womenGuerlain Mong Guerlain Florale

Ukoliko vam je original bio možda malo težak, i previše sladak, Guerlain se potrudio da izbaci prvi flanker. Ovo verovatno neće biti i poslednji, jer sam skoro pročitao da nisu brendovi ti koji guraju mali milion flankera, već su retail lanci ti koji uslovljavaju parfemske kuće da makar jednom godišnje izbace novi flanker ukoliko žele da se njihovi parfemi prodaju i dalje u njihovim lancima. Ovo je jedan proletni miris, sa pojačanim cvetnim notama, tako da lagano prolazi za ovaj period od mesec-dva dokle traje prolćnih 20ak stepeni.

Chloe Eau de Parfum Chloe for womenChloe Chloe

Bilo EDT ili EDP verzija, u pitanju je zanimljiv proletnji parfem. Ponovo dosta cveća, pre svega ruža, pa zatim božur, dosta belog cveća, i slatko voće liči. Ukoliko vam pak ovakav parfem ne odgovara, tu je i odlični Chloe Love koji smo već secirali.

 

Chance Eau de Toilette Chanel za ženeChanel Chance

Ovo je već winner poslednjih par godina. Jako popularan parfem u ovo doba godine. Original i najgušći u EDP verziji izašao 2002. godine, a zatim verzije koje preporučujem – EDT, pa Fraiche (limun, zumbul, biber, jasmin, čudan miks koji nekad može da miriše i nekako slano u dry-down-u) i Eau Tendre (možda i najlepša varijanta sa dunjom, limunom, zumbulom, jasminom,…). Dobitna kombinacija koji god izabrali.

 

Un Jardin Sur Le Nil Hermès for women and menHermes Un Jardin sur le Nil…

.. ili Un Jardin en Mediterranee. Šta god odabrali, nećete pogrešiti, jer sa ovim parfemima lagano pokrivate i letnji period, pa jednim udarcem ubijate dve muve. Bašta Nila će vas oduvati miksom ludih kombinacija – šargarepa, list paradajza, mango, pomorandža, razno cveće. Odličan miks. Mediteranska bašta obiluje citrusima, listom smokve, iglicama četinara.

 

Prada La Femme Prada for womenPrada La Femme

Prada La Femme je ženski predstavnik dvojca koji se lagano ustalio u parfimerijama. Bez puno reklama, ovaj parfem je postao omiljen među damama koje ne jure uvek popularne slatkiše po svaku cenu. Tuberoza (carica ženskog belog cveća), frangipani, ylang-ylang, vosak, sve to čini jedan moderni puderasti miris. Možda nije idealan za toplije dane, ali za večernje izlaske je savršen.

 

Splendida Iris d'Or Bvlgari for womenBvlgari Splendida Iris d’Or

Ovaj parfem iz Splendida kolekcije je možda ponajbolji, no nećete pogrešiti šta god odabrali od Bvlgari linije. Jednostavno, ovo je kuća kojoj je proleće drugo ime. Lagani, prozračni parfemi, sa dozom cveća i još većom dozom čaja je odlika većine njihovih parfema, a to je odlična kombinacija za proletnje parfeme kada ne želite da dominirate prostorijom, već da uživate u svežini. U ovom možda i nema čaja, ali ima cveća, irisa i zelenih nota. Ali, koji god Bvlgari odabrali za proleće, nećete pogrešiti.

 

 

Ovo je samo par predloga. Svakako da ima još desetine i stotine dobrih predloga za proleće. Uskoro i lista za niche parfeme.

Šta ćete vi nositi ovog proleća?

Оставите одговор